Kakav je vodio život, takva je bila i smrt, uz osmijeh

Usame Zukorlić je kazao je da je život koji je vodio rahmetli muftija bio poseban

 

akon informacija o potencijalnom trovanju Muamera Zukorlića izvršena je ekshumacija tijela muftije, a nakon toga i obdukcija. Nakon toga je izvršen ponovni ukop u haremu Altun Alem džamije.

Okupili su se brojni potreseni građani, a prisutan je i sin Muamera Zukorlića i lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić, koji je bio veoma emotivan.

– Velikanu našeg naroda pridružio si se velikanima naše historije. Iako znamo da je želja nas i naše porodice da bude ukopan u našem selu, želja našeg naroda je ispred naše želje. Ne znamo šta je uzrok smrti našeg muftije, ali znamo da je svojim životom on šehid. Braćo i sestre kako danas budemo ponijeli bajrak muftije od toga ovisi da li ćemo vrtoglavo dići ili ćemo strmoglavo propasti. Znaj da tvojih 30 jetima neće odustati od tvog puta, a vjerujte da ih ima i više – rekao je Usame Zukorlić.

Kazao je da je život koji je vodio rahmetli muftija bio poseban.

– Kakav je vodio život, takva je bila i smrt. Sa osmijehom nas je ispratio – dodao je Zukorlić.

Prisutni imam je rekao da se ne sumnja ni u koga, nego se želi samo utvrditi da li je uzrok smrti ljudski faktor ili je smrt bila prirodna, te je rekao da se vjeruje nadležne.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *