Trojica Kineza oteli Bosanca: Tražili otkupninu

Policija Brčko distrikta uhapsila je tri osobe porijelom iz Kine, a nastanjene u tom gradu, nakon što je juče prijavljena otmica muškarca.

To je navedeno u saopštenju iz brčanske policije, koja je pronašla otetog muškarca.

U saopštenju se ističe da je Policiji Brčko distrikta jučer u 19:35h prijavljeno da su nepoznate osobe na nepoznatoj lokaciji otela jednog muškarca i da traže otkupninu kako bi ga pustili.

“Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se taj događaj desio, te su efikasnom reakcijom i u vrlo kratkom vremenu pronađena lica koja se dovode u vezu s ovim događajem, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je i uviđaj”, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon kriminalističke obrade uhapšeni su S.B. (52) i S.X. (41), obojica rođeni Kini, a nastanjeni u Brčkom, koji su osumnjičeni za otmicu, te W.S. (45), rođena u Kini, a nastanjena u Brčkom, osumnjičena za neovlaštenu nabavku odnosno držanje ili prodaju oružja.

“Nastavljaju se dalje mjere i aktivnosti na dokumentovanju pomagača”, naveli su iz brčanske policije, pišu Nezavisne. Izvor: Radio Sarajevo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *