Muhamed Zukorlić: Elma Elfić ne može donositi “nelegitimne odluke”

Screenshot

Muhamed Zukorlić, brat rahmetli Muftije Zukorlića i vlasnik obezbjeđenja koje je do danas obezbjeđivalo zgradu Internacionalnog univerzteta u Novom Pazaru kazao je večeras za portal A1 da on poštuje odluku Islamske zajednice u Srbiji da svaka ustanova može da ima svoje obezbjeđenje ali po njegovim riječima “Elma Elfić ne može donositi ‘nelegitimne odluke’ jer je njena funkcija na ovom Univerzitetu zamrznuta obzirom da obnaša funkciju pomoćnika ministra obrazovanja”.
U izjavi za RTV Novi Pazar Zukorlić je istakao da je Internacionalni univerzitet najveći vakuf na ovom prostoru čiji je vakif, rahmetli Muamer Zukorlić, koji je dao i svoj život na tom univerzitetu.

“Mi koji smo branili vakufe nećemo dozvoliti da nelegitimne osobe dovode obezbjeđenja iz Beograda ili bilo odakle sa strane, bez znanja prvog čovjeka, rekotora Univerzteta. Nastavićemo da branimo i da živimo za vakufe iako njegovog vakifa nema, i to ćemo činiti još jače”, kazao je Zukorlić za RTV Novi Pazar.
Odluka o angažovanju profesionlanog obezbjeđenja koju je donijela uprava IUNP je stupila na snagu nakon što je ista potvrđena u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji na čijem čelu je muftija Mevlud Dudić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *