Prof. dr Sait Kačapor, prije tri godine, otkrio čiji je Univerzitet u Novom Pazaru (VIDEO)

Prof. dr Sait Kačapor, koji je imao jednu od ključnih uloga u formiranju Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru (IUNP), prije tri godine na televiziji N1 je otvorio dušu i kazao da je taj Univerzitet napustio “kada je vidio da ide u privatne ruke”

Gostujući u programu N1 televizije, prije tri godine, prof.dr Sait Kačapore je kazao da je upravo na ovoj televiziji čuo da je Univerzitet u Novom Pazaru osnovao pokojni premijer Srbije Zoran Đinđić.

” Đinđić nije osnovao Univerzitet u Novom Pazaru, nego nije bio protiv osnivanja Univerziteta u Novom Pazaru, a Sait Kačapor ovaj koji sedi pred vama je napiso sve elaborate i osnovao Univerzitet u Novom Pazaru“, rekao je.

On je kazao da je Muamer Zukorlić dao Mešihatove pare jer je trebao početni kapital.

Nije dao nijedan jedini svoj dinar. Mi smo se pred Allahom zakleli da će to biti vakuf, odnosno opštenarodno dobro, odnosno zadužbina i da će svi zadužbinari koji su dali neki doprinos da se otvori taj Univerzitet biti vlasnici tog Univerziteta. Da ćemo ga nakon četiri godine predati narodu i on narodu pripadati,”otkrio je Kačapor i dodao: “Međutim, kao što znate taj Univerzitet je postao vlasništvo supruge Muamera Zukorlića” .

“Ja sam u tom trenutku, nakon četiri godine one kletve koju sam dao pred Allahom, prosto izašao. A da bi bio mir u Sandžaku i mir tamo ja nisam rekao ni doviđenja i niko me nije čuo do današnjeg dana da sam rekao ovo što sam sada rekao”, istakao je prof.dr Sait Kačapor.

On je upitao zašto supruga Zorana Đinđića nije vlasnik Univerziteta, kada ga je, kao što je čuo, osnovao, nego je to supruga Muamera Zukorlića  “koja ni bila nije supruga kada se osnovao Univerzitet” .

Istakao je da je “čuvao svoj jezik” ali je sada morao da progovori.

“Mene niko nikad nakon toga nije pozvao ni na svečanost, ni na tribinu… Ne postoji Sait Kačapor, on ništa nije uradio. A profesori širom Srbije koji su na moj poziv dolazili , najkvalitetniji profesori ove zemlje, znaju ko ih je pozivao. Ko je rukovodio Uneverzitetom, ko je radio planove, ko je radio programe, ko je radio tribine i td. Ne samo iz ove zemlje – Došli su nam profesori na moj poziv iz BiH iz Makedonije,” otkrio je Kačapor u programu N1 televizije još prije tri godine, naglašavajući da je onog trenutka kada je vidio da Univerzitet ide u privatne ruke “nije želio više da bude tamo” .

POGLEDAJ VIDEO (Youtube) -od 21: 30-Kačapor govori čiji je Univerzitet :

Autor: TT-tim

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *