Za građane Novog Pazara omiljena turistička destinacija Turska

Za građane Novog Pazara i Sandžaka omiljena destinacija za ljetovanje tradicionalno je Turska. Mladi se ove godine interesuju za odmor u Italiji i Španiji

Iako su gotovo svi aranžmani za ljetovanja poskupjeli, interesovanje građana Novog Pazara koji bi ljetnji odmor da provedu u nekoj od primorskih destinacija je, kažu u turističkim agencijama, nikad veća.

Armin Gicić ističe da je povećano interesovanje u njihovoj agenciji zabilježeno još tokom “ranog bukinga” u februaru i martu, ali da je malo utihnulo sa početkom rata u Ukrajini.
“Sada opet bilježimo ogromno interesovanje, da bukvalno ne stižemo da odgovorimo svima. Turska je tradicionalno omiljena destinacija građana Novog Pazara, a potom slijede Crna Gora, Albanija, Egipat i Grčka. Ono što je zanimljivo za ovu godinu je potražnja za letovanjima u Italiji i Španiji, pogotovo kod mladih”, navodi on.

Najjeftinije ljetovanje, dodaje Gicić, je u Albaniji gde je noćenje u dobrom hotelu sa polupansionom oko 40 evra, dok bi četvoročlana porodica za sedmodnevni odmor u Turskoj, sa avionskim prevozom i ol inkluziv smještajem trebalo da izdvoji oko 1.500 evra.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *