Djevojka skočila sa petog sprata zgrade nakon što je konzumirala drogu sa momkom i njegovom majkom

U noći sa 17. na 18. maj policija na Ilidži je obaviještena da je jedna osoba pala s balkona zgrade te da je povrijeđena. Radi se o djevojci iz Visokog koja je zadobila teške povrede opasne po život.

Saopćenje MUP-a KS

Kako je saopćila sarajevska policija povrijeđena djevojka (M.K.) je iz Visokog i 2004. je godište. Zbrinuta je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) gdje su joj konstatovane povrede opasne po život.

Policija je u stanu, gdje je djevojka pala, pronašla dvije osobe (V.J.) rođen 1989. i J.M. rođena 1963. godine.

“Prilikom pregleda stana pronađena je i izuzeta određena količina materije koja asocira na opojnu drogu spid i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo lica V.J. i J.M. su lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu tužioca, otpuštena iz službenih prostorija. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja”, rečeno je iz policije.

Nezvanično, djevojka je pala sa balkona stambenog dijela zgrade Grand centra u Butmirskoj ulici.

Policija privela 33-godišnjaka i njegovu majku

Policija je nezvanično privela 33-godišnjeg Vedrana J. i njegovu 59-godišnju majku Jasnu zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *