Nakon kandidature Bećirovića napustio NIP, a imao blagoslov Zukorlića

Denis Bećirović, kandidat “Trojke”, SBB-a, NES-a te nekolicine ostalih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tek što je predstavljen kao zvanični kandidat, a u pojedinim stranakame je, kako se čini, počela tiha pobuna. Tako je jedan od članova NIP-a iz Živinica obznano da napušta tu stranku upravo zbog podrške Bećiroviću. Edis Bešić iz Živinica ističe da je politiku NIP-a podržao uz blagoslov rahmetli Muftije (Muamera Zukorlića)

Njegovo obrazloženje prenosimo u cijelosti.
Ja, Edis Bešić, član Izvršnog odbora Narod i pravda Živinice, ovom prilikom izjavljujem da prekidam svoje članstvo u stranci kao i u pomenutom odboru uz obrazloženje:

Ovo je moj prvi politički angažman u koji sam ušao i koji se bazirao na čistom ubjeđenju i bez ikakvih ambicija i želja za ovodunjalučkom koristi a uz odobrenje i blagoslov našeg rahmetli Muftije (Muamer Zukorlić) koji je podržao tadašnju politiku NiP-a…

Uz razgovor sa svojim prijateljima hodžama, imamima, daijama koji su bili simpatizeri NiP-a, shvatio sam da jedan musliman, Bošnjak, ni u jednoj varijanti ne smije da lobira niti da glasa za komunistu (ateistu) koji još uvijek baštini svoju pionirsku ideologiju.
Neka Denis Bećirović javno kaže šta misli o našim djedovima i prvacima Mustafi Busuladžiću, Asafu Serdaroviću, Aliji Izetbegoviću, mladim muslimanima i dr.

Jedno je praviti koalicije nakon izbora pa napraviti vlast sa bilo kojom strankom da li to bila HDZ, SNSD, SDP, Naša stranka ili bilo ko drugi, a sasvim druga stvar je svojim čistim muslimansko/bošnjačkim glasovima dizati iz pepela, iz razloga propale stranke i ideologije, poput SDP-a. Ideologije koja se pamti kao jedna od najcrnjih u našoj povijesti… – napisao je Bešić.

Edis Bešić je široj javnosti poznat kao MMA borac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *