Odbornici u Tutinu sutra odlučuju o SDA Sandžaka i deponiji

Uprkos činjenici da je Skupština Grada Novog Pazara juče usvojila odluku o izgradnji regionalne deponije u opštini Tutin takva odluka mogla bi da sačeka novu vlast ili prinudnu upravu. U Novom Pazaru su glasale sve parlamentarne partije, a u Tutinu uz opoziciju zasijedanje bojkotuje i koalicioni partner većine Sandžačka demokratska partija (SDP)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: screenshot/YT

Odluku o uspostavljanju međuopštinske saradnje u oblasti upravljanja otpadom grada Novog Pazara, opštine Raška i opštine Tutin Skupština Grada Novog Pazara usvojila je juče na redovnoj 3. sjednici.
Za ovu odluku su glasali odbornici vladajuće većine (SDP-SNS) i opozicije (SPP, SDA Sandžaka).

Plan je, kako je rečeno, da se usvojenim prijedlogom pokrene inijativa za izgradnju nove regionalne deponije komunalnog otpada i zatvaranje postojeće na Golom brdu.
O osnivanju zajedničke regionalne deponije trebalo bi da se izjasne odbornici lokalnog parlamenta Tutna, u srijedu 25. maja.

Međutim, upitno je da li će ova sjednica, koja je već jednom odlagana, biti održana. Odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP) još uvijek zvaničnog koalicionog parnera SDA Sandžaka, ali i odbornici GG “Tutin na prvom mjestu” i Stranke pravde i pomirenja (SPP) već su bojkotovali dva zasijedanja i smatraju da vladajuća SDA Sandžaka nema većinu. Očekuju pad lokalne vlasti ili njenu prekompoziciju. 

U nekoliko navrata odbornik SNS-a Rade Petrović bio je slamka spasa, ali se na posljednjem zasijedanju nije pojavio. Od toga da li će se on pojaviti u srijedu 25. maja zavisi i sudbina ove odluke, ali i do sada vladajuće SDA Sandžaka.

Prema nezvaničnim informacijama, u međuvremenu, ozbiljnijih razgovora o formiranju nove većine ili prekomponovanja lokalne vlasti u Tutinu nije bilo. 

Opština Tutin sve je bliže uvođenju prinudne uprave, koja bi prema nekim najavama mogla da uslijedi već početkom avgusta mjeseca.

Savremena regionalna deponija treba da bude izgrađena u selu Milatković na teritoriji opštine Raška i biće udaljena 10 kilometara od Novog Pazara.
TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *