Biševac: Imamo još puno toga da uradimo

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je rekao da je visok stepen transparentnosti rada lokalne samouprave bitno oruđe za smanjenje korupcije, ali da ona time nije isključena


On je na predstavljanju rezultata istraživanja javnosti rada lokalnih samouprava u prošloj godini, koje je sprovela Transparentnost Srbija, rekao da je cilj Novog Pazara da “u pravom smislu bude servis građana”.

“Cilj nam je da pravovremeno upoznajemo građane sa odlukama koje donose ograni lokalne samouprave kako bismo povećali njihovo poverenje. Sa tim poverenjem dolazi i do povećanja njihovog učešća u donošenju odluka, što je osnov razvoja demokratije”, poručio je Biševac.

“Iako smo prvi, imamo još puno toga da uradimo da bismo bili još transparentniji, da još neke odluke i informacije učinimo dostupnim građanima”, kazao je Biševac.

Gradonačelnik je istakao i da, pored otpora pojedinaca, postoji politička volja za unapređenjem transparentosti rada i zahvalio se saradnicima koji su u prethodne četiri godine uložili veliki napor na unapređenju javnosti rada lokalne samouprave.

Izvor: Radio Sto Plus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *