Thierry Henry pozdravio je odluku Kyliana Mbappea da ostane u Pari Sen Žermenu kao “ogromnu”.

‘Ne možete pustiti tog tipa’: Thierry Henry insistira na tome da je ostanak Kyliana Mbappea u PSŽ-u ‘Velik’ za francuski fudbal nakon što je odbio Real Madrid da potpiše novi trogodišnji ugovor od 650.000 funti sedmično

Očekivalo se da će napadač zvijezde, jedan od najboljih igrača svijeta, napustiti Pariz ovog ljeta kada mu je istekao ugovor i preći u uz besplatan transfer, ali se predomislio i potpisao novu trojku od 650.000 funti sedmično. godine dogovor.

A Henri je tvrdio da su ‘svi’ u Francuskoj srećni što 22-godišnjak ostaje na Parku prinčeva – barem za sada.

Rekao je: ‘Očigledno, Kylian je odlučio da ostane. To je ogromno za francuski fudbal. Mislio sam da će otići, mislim da su svi mislili da će otići, čak i on sam. Mislim da se predomislio… On ima batinu, očigledno, u srcu. Ljudi će pričati o tome šta će dobiti u smislu novca i moći.

‘Ali… novac bi došao bilo gdje, u svakom slučaju, gdje god je otišao, ali želio je ostati. Dakle, u Francuskoj su svi, svi bili sretni jer, kao tim, ako želite da budete uspješni, ne možete pustiti tog tipa. Ako pustiš tog tipa, nećeš ga naći iza ugla.’

I bivši internacionalac sa 123 utakmice Henri, legenda Arsenala, rekao je da bi ostanak Mbappea mogao imati pozitivan efekat i na klupski i na međunarodni fudbal u Francuskoj.

Bivša zvijezda Monaka Mbappe postigao je nevjerovatnih 171 gol u 217 mečeva u svim takmičenjima za PSG od potpisivanja ugovora u ljeto 2017. godine.

Dodao je: ‘To je ogromno za Francusku dok brane svoje Svjetsko prvenstvo. Trenutno je reprezentacija tamo gde treba da bude i ono što smo postigli u prošlosti. Ono gdje se borimo je na klupskom nivou. Ne pobjeđujemo često u Evropi.

‘Ako izgubite tipa poput Kyliana, PSG-u bi bilo teško da ga osvoji. Ali, srećom, ostao je… Francuski fudbal, što se tiče reprezentacije, je na vrhuncu, ali bilo je vitalno za PSG i za Pariz i za francuski fudbal da je Kylian ostao.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *