Ispituje se uzrok nesreće u kojoj je stradao Gogić i teško povrijeđen Ljajić

“Škoda” kojom je upravljao Gogić, bila je u njegovom privatnom vlasništvu, i nakon udesa je izuzeta radi vještačenja. Gogić je stradao na licu mjesta, a Ljajić je čudom preživio udes u kojem je zadobio prelom tri rebra i povredu pršljenova.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. aprila na auto putu Beograd – Niš kod Ražnja, a u kojoj je teško povrijeđen predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, a poginuo Branko Gogić (45), direktor JP “Emisiona tehnika i veze”, nije učestvovalo nijedno drugo vozilo, niti je težak udes posljedica oštećenja na putu.

Ovo su prema saznanjima Blica prvi rezultati istrage koju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu radi rasvjetljavanja svih okolnosti ove velike tragedije.

Do nesreće je došlo 10. aprila na auto-putu kod Ražnja, u smjeru ka Nišu, kada je “škoda superb kvatro”, kojom je upravljao Gogić, sletjela sa kolovoza, prošla kroz zaštitnu ogradu i prevrnula se kraj regionalnog puta Ražanj – Aleksinac.

Gogić je ostao na mjestu mrtav dok je Ljajić sa teškim povredama prebačen prvo u KC Niš, a dva dana kasnije, nakon stabilizacije njegovog stanja, na zahtjev porodice, u Klinički centar Srbije.

U Osnovnom javnom tužlaštvu u Aleksincu Blicu je potvrđeno da se rad na utvrđivanju uzroka nesreće nastavlja i da se više podataka očekuje nakon što se obavi vještačenje automobila. Da li je bilo nekog kvara na automobilu ili ne, kao i kako je nastao – ako ga je je bilo, znaće se tek pošto vještaci mašinske struke detaljno pregledaju “škodu” i daju o tome svoj sud.
Za sada je utvrđeno da nije bilo drugog vozila koje je učestvovalo u nesreći niti je put bio nepropisno obilježen ili oštećen. Vještačenje vozila bilo je povjereno Mašinskom fakultetu Univerziteta u Nišu ali su se izjasnili da ne mogu da ispune zadatak koji smo mi zadali za vještačenje vozila, pa se čeka se da se nađe druga referentna ustanova da vještači vozilo. Druga ustanova još nije određena, očekuje se odgovor punomoćnika povrijeđenog i poginulog o tome da li oni imaju prijedlog ustanove kojoj bi se povjerilo takvo vještačenje pošto mi na našoj teritoriji nismo našli ko bi to mogao da uradi – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.
Kako saznajemo “škoda” kojom je upravljao Gogić, bila je u njegovom privatnom vlasništvu, i nakon udesa je izuzeta radi vještačenja.

Gogić je stradao na licu mjesta, budući da je “škoda” koja je nakon slijetanja završila na krovu, najviše oštećena upravo iznad vozačevog sjedišta. Ljajić je čudom preživio udes u kojem je zadobio prelom tri rebra i povredu pršljenova. On je, nakon što se malo oporavio, rekao novinarima da se ničega ne sjeća vezano za nesreću. Posljednje šta pamti bilo je da je sa Gogićem ušao u vozilo i da su pričali o vremenu, a da se nakon toga osvijestio u bolnici i odmah upitao medicinsko osoblje gdje je Gogić, pošto ga nije vidio u bolničkoj sobi, a kada nije dobio odgovor, posumnjao je da se desilo nešto loše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *