Ugljanin: Nas danas ne zanima Tutin, nas zanima hoće li biti izbora u BiH

Suvišno je da se mi sada bavimo Tutinom. Nas zanima “opstanak nacije” i hoće li biti u oktobru izbora u BiH, poručio je na press konferenciji Sulejman Ugljanin

“Lokalna samouprava je potrebna, ali ona nije sve”, rekao je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin komentarišući činjenici da njegova stranka na odgođenoj sjednici lokalnog parlamenta u Tutini nije uspjela da obezbijedi kvorum.

On smatra da je u kontekstu događaja u svijetu, ali i u okruženju, za Bošnjake najvažnije pitanje “opstanka nacije”.

“Suvišno je da se mi sada u Tutinu bavimo da li imamo dva odbornika više ili dva odbornika manje. Uopšte nas to ne zanima. To treba da zanima građane Tutina, koga oni izaberu neka vlada Tutinom,” kazao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da u BiH ima 110 političkih subjekata koji sve ulažu da rasparčaju Bosnu i da je unište.

“Mi živimo u opasnosti od opšteg haosa. Nas zanima da Bošnjaci budu narod po ustavu Srbije, da Sandžak bude jedna federalna jedinica i da na budućim izborima ima najmanje 20 poslanika. Nas zanima da Srbija postane članica EU i NATO pakta, da ne troši pare na naoružanje nego da ima kolektivnu bezbjednost kao što ima Crna Gora, Kosovo i Hrvatska”.

Ugljanin navodi da Bošnjake pokušavaju da zavade u Tutinu.

” Da li u Tutinu ima dva odbornika više ili dva odbornika manje. To su gluposti. Mi se borimo i za one Bošnjake koji čine skupštinsku većinu u Tutinu, a borimo se isto i za one Bošnjake koji se kriju po kahvama da ne bi imala skupštinska većina,” rekao je lider SDA Sandžaka i dodao da  “nisu ni svjesni koliko su niski, nisu ni svjesni koliko su bijedni. Treba da čuju ovo što ja govorim, pošto ja nemam odvavno sa njima kontakt, da čuju da je bijeda to što se radi”.

“Nas zanima da BiH bide suverena, nedjeljiva i međunarodno priznata građanska država ravnopravnih naroda. Nas danas ne zanima Tutin, niti Skupština Tutina, nas zanima jedno – hoće li biti u oktobru izbora u Bosni,” poručio je Ugljanin.

TT-Tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *