Usame Zukorlić demantuje: Tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome

Nakon što je novopazarski radio Sto plus objavio informaciju da su vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine imali status posmatrača i nisu uzimali uzorke radi utvrđivanja uzroka smrti Mumaera Zukorlića, na svom fb. profilu oglasio se Usame Zukorlić. U svojoj objavi on demantuje navode medija i tvrdi da su “obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološko-toksikološku analizu radi defitivnog rasvjetljavanja uzroka smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića”

Printsceen/YT

“Ono što jeste tačno da su u dokumentima Tužilaštva imali samo status posmatrača. Međutim, uzimanje uzoraka je urađeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate. Razlog su ograničenost zakonskih regulativa Republike Srbije.

Testiranje u Hamburgu i Sarajevu finansira porodica i nama niko na svijetu ne može to da zabrani. Po zakonu Srbije međunarodnim vještacima bi bilo dozvoljeno samo u drugom stepenu da vrše uzimanje uzoraka. Mi kao porodica ne bi dozvolili da se radi novo iskopavanje rahmetli Muftije. Niti smo dozvolili da se sve završi samo na rezultatima iz Niša”, naveo je Zukorlić u objavi na svom Facebook nalogu.

On je osudio ponašanje pojedinih internet medija navodeći da su “donijeli zaključke i osude prije nego saslušaju sve relevantne strane”.
“Posljednih mjesec dana je vođena hajka na moju porodicu i na rahmetli Muftijno ime. Urednici nekih od tih portala će biti u našoj porodici trajno upamćeni kao sramotni izdanak novinarstva na našem prostoru”, kazao je Zukorlić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *