Elfić Zukorlić, opet ništa nije znala o porodičnoj ekspertizi

Elma Elfić Zukorlić izjavila je danas da je za nju nepoznanica da su strani obducenti uzeli uzorke za utvrđivanje uzroka smrti njenog supruga. Ona je to kazala nakon izjave Usame Zukorlića predsjednika SPP  u kojoj tvrdi da su “obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološko-toksikološku analizu radi defitivnog rasvjetljavanja uzroka smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića”

printtsceen/YT

Elfić-Zukorlić je novinarima u Novom Pazaru rekla da su je advokati upoznali da se “ne radi o međunarodnoj ekspertizi, već da je u pitanju vještačenje Republike Srbije, gdje će posmatrači biti iz Hamburga i Bosne i Hercegovine”.

“Naravno, ja se ne protivim analizama iz bilo koje druge zemlje, mislim da one ništa novo ne mogu donijeti, ali mi je nepoznanica da su uzete analize iz tih zemalja. Ja nemam informaciju da je porodica uzela uzorke i da radi privatnu ekspertizu”, kazala je Elfić Zukorlić.

Ona je dodala da vjeruje izvještajima domaćih vještaka i da smatra “da analize koje dođu iz drugih zemalja ne mogu biti drugačije”.
Nakon što je novopazarski radio Sto plus objavio informaciju da su vještaci iz Njemačke i Bosne i Hercegovine imali status posmatrača i nisu uzimali uzorke radi utvrđivanja uzroka smrti Mumaera Zukorlića, na svom fb. profilu oglasio se Usame Zukorlić. U svojoj objavi on demantuje navode medija i tvrdi da su “obducenti iz Sarajeva i Hamburga uzeli uzorke za patološko-toksikološku analizu radi defitivnog rasvjetljavanja uzroka smrti rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića”
“Uzimanje uzoraka je urađeno nevezano za proces Višeg tužilaštva u Novom Pazaru. Zato tužilaštvo službeno ne zna ništa o tome dok im ne dostavimo rezultate,”objavio je danas Usame Zukorlić.

Izvor: Radiostoplus/TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *