Otvoreni Balkan: Srbijanska policija nastavlja progon bošnjačkih poslanika

Na graničnom prelazu Špiljani koji razdvaja dvije sandžačke opštine Tutin i Rožaje policija je više od dva sata bez ikakvog razloga zadržavala narodnog poslanika Bošnjačke Stranke (BS) Amera Smailovića. On  je na Facebooku  objavio da je doživio neprijatnost na granici prilikom odlaska i povratka iz Srbije.

Foto: Screenshot/RTCG

Smailović je naveo da je oba puta zadržan sa porodicom sat vremena, te da je siguran da je razlog Rezolucija o genocidu u Srebrenici.
“Po ko zna koji put sam zadržan i pretresan na graničnom prijelazu Republike Srbije. Ovog puta u 00:20, sa porodicom, na graničnom prijelazu Špiljani, duže od 45 min. Također sam i danas prilikom ulaska doživio neprijatnost od strane granične policije Srbije, koja je detaljno pretresla auto i zadržala me na prijelazu duže od jednog sata”, naveo je Smailović na Facebooku.
Dodao je da je ovo samo nastavak prakse koja već godinu sprovodi policija Srbije prema političkim predstavnicima Bošnjaka u Crnoj Gori, ali i prema ostalim poslanicima.

“Razlog je poznat – Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju smo usvojili u Skupštini Crne Gore. Valjda je ovo taj ‘Otvoreni Balkan’, otkud znam”, poručio je on, javlja RTCG.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *