Usame istrčao pred rudu: Istina je kao rijeka, uvijek nađe svoj put

 

“Odmah nakon preseljenja, njegova supruga Elma zajedno sa predsjednicom Mufty fondacije Amelom Lukač su došle sa dokumentima ovdje u Mešihat sa riječima: Muftija je to započeo, mi želimo sa nas da skinemo odgovornost i da ovo što se vodi na Mufty fondaciju bude prevedeno na Mešihat Islamske zajednice”, izjavio ja u svom gostovanju na Sandžak TV muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef Dudić.

On je pojasnbio da je rah. Muamer Zukorlić zbog sukoba interesa nakon izbora za narodnog poslanika i potpredsjednika Skupštine Srbije ta ovlašćenja prenio na suprugu Elmu Elfić Zukorlić, a ona kasnije nakon imenovanja u Ministarstvo prosvjete, iz istih razloga, ovlašćenja prenosu na Amelu Lukač Zoranić.

Dudić je kazao da su mu se njih dvije obratile u “decembru ili karjem novembra” sa “željom da to što se vodi na Mufty fondaciju bude prenijeto na Mešihat Islamske zajednice.”Pojašnjavajući način na koji je vlasništvo “Mufty fondacije” prešlo na Islamsku zajednicu Dudić je potvrdio da je tada potpisan i ugovor.

Povodom intervjua, oglasila se i Elma Elfić Zukorlić, koja se preko društvene mreže “instagram” zahvalila Dudiću u svoje lično ime, ali i u ime svoje dece, jer su, kako navodi, oni kao porodica prošli kroz period bola i nepravde.

“Uvaženi predsjedniče Mešihata IZ u Srbiji, muftija Mevlud Dudić, hvala Vam na ljudskosti i istini koju ste izgovorili u svom intervju za Sandžak TV. Ista je kao rijeka, uvijek nađe svoj put. Hvala Vam u ime Amira, Mine, Ajše i Ahmeda, jer iza nas je period velikog bola i nepravde. Hvala Vam i u moje lično ime. Ponosna sam što sam bila jedan od osnivača, i skoro do Muftijine smrti direktor Mufti fondacije. Ponos je bio biti njegov i Vaš savremenik, i pred Bogom i narodom svjedočim da sam sve od sebe dala u našoj zajedničkoj borbi, a posebno u povraćaju vakufske imovine Islamske zajednice. Veliko hvala i dr. Ameli Lukač Zoranić, što je za života muftiji Muameru Zukorliću bila odan prijatelj i saborac” – napisala je Elma Elfić Zukorlić.

Prije nekoliko dana Usama Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) je objavio da je ” uvakufio” imovinu Mufty fondacije na Islamsku zajednicu u Srbiji, koja je kako je on to predstavio nakon smrti rahmetli Muamera Zukorlića prešla u njegovu nadležnost.

http://

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *