Tandir osniva stranku: Nova verzija SPP – BOSS

Samir Tandir, bivši narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP)i desna ruka (rahmetli) Muamera Zukorlića formirao je novi  odbornički klub svoje buduće stranke pod nazivom Bošnjačko-srpski savez (BOSS). Kako saznajemo, riječ je o četiri odbornika od ukupno osam članova odborničke grupe SPP-a u lokalnom parlamentu Prijepolja.

“Danas smo formirali prvi odbornicki klub Bošnjačko Srpskog saveza-BOSS. Situacija u kojoj se nalazimo kao narodi i kao država kao region je kompleksna i pred nama je puno izazova. Samo zajedničkim snagama autentičnih predstavnika Bosnjaka i Srba, možemo se uspješno nositi sa svim izazovima”, naveo je Tandir u objavi na društvenim mrežama.

Tandir je početkom maja mjeseca ove godine, nakon odluke Predsjedništva SPP-a o raspuštanju odbora ove strake u Prijepolju, podnio neopozivu ostavku na sve funkcije u stranci, navodeći da će o svom daljem angažmanu javnost obavijestit “kada za to bude vrijeme”.
Stranka pravde i pomirenja je “zbog loših izbornih rezultat”a na posljednjim izborima raspustila opštinski odbor u Prijepolju kojim je rukovodio Tandir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *