Muratović: Za ministarsku fotelju svađaju se trojica

Bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP) Admir Muratović otkrio je da se u ovoj stranci vodi žestoka borba za ministarsku poziciju u budućoj Vladi Srbije.

Printscreen/YT

Admir Muratović, zvaničnik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji i bivši funkcioner Stranke pravde i pomirenja (SPP), u svom komentaru na Facebook profilu optužio je rukovodstvo ove stranke i sadašnjeg predsjednika Usamu Zukorlića za mnoge loše poteze, ali i šurovanje sa SDP-om i “prodaju kostiju šehida”.

Ono što je Muratovića potaklo na reakciju bio je tekst na portalu Sandžak Press koji je propraćen slikom nekadašnjih funkcionera BDZ-a uz poruku “Mi izdati nećemo”.

On je, između ostalog, otkrio da se u SPP-u trenutno vodi žestoka borba oko ministarske pozicije u budućoj Vladi Republike Srbije.

Kod mene je sve transparentno. Mene tenderi ne zanimaju, niti ministarske pozicije za koje se trenutno bore trojica i to odvojeno, jedan protiv drugog, napisao je Muratović uz napomenu da je jedina pozicija koju je tražio “dok je muftija bio živ”- predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Rukovodstvo Stranke pravde i pomirenja u stalnim je razgovorima sa rukovodstvom Srpske napredne stranke. Očekujemo da SPP bude dio Vlade Republike Srbije, kao stranka koja je osvojila ubjedljivo najviše glasova Bošnjaka i drugih nacionalnih zajednica u Republici Srbiji, kazao je sadašnji lider SPP Usame Zukorlić za Infolid.
Govoreći o političkoj sceni Srbije, Zukorlić je rekao da vjeruje da je došlo vreme za nova lica, ne samo iz redova Bošnjaka.
–Vjerujem da je došlo vrijeme, nakon više od tri decenije, da neka nova lica Bošnjaka i drugih nacionalnih zajednica isplivaju na površinu političke scene Republike Srbije, zaključio je Zukorlić.
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je jednom prilikom izjavio da mu je želja da Vlada bude manjinski inkluzivna.

“Da budu u njoj i Mađari i Hrvati i Romi i Bošnjaci, svi koji žele dobrobit ovoj zemlji. Očekujem od nove vlade nastavak evropskog puta,“rekao je Vučić.

U odgovoru na pitanje zbog čega predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, kao nikada do sada insistira i najavljuje da će buduće vlada biti multietnička, sociolog Dario Hajrić, ističe za Danas da pominjanje multietničnosti u kontekstu sastavljanja nove vlade izvjesno predstavlja praznu formu, poput tobožnjeg akcenta prethodne vlade na digitalizaciji da bi se simulirala modernizacija države.

TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *