Reagovali Fejzić i Vuković: Draža Mihailović je fašista

Iako se radi osuđenom ratnom zločincu Dragoljubu Draži Mihailoviću sveštenik SPC Gojko Perović četničkog vođu i njegove sljedbenike vidi kao antifašističke borce za slobodu. Tim povodom, na Twittweru, reagovali su Reis IZ Crne Gore Rifat ef. Fejzić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Foto: Rifate ef. Fejzić, Ivan Vuković

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić komentarisao je to što sveštenik SPC Gojko Perović četničkog vođu Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike vidi kao antifašističke borce za slobodu.

“Pavle Đurišić, vođa četničkog pokreta u Crnoj Gori 13. februara 1943. godine, poslao je svom pretpostavljenom komandantu Draži Mihajloviću, pismo sa porukom: “akcija protiv muslimana je izvršena“. Ubijeno 8000 , žena, djece, staraca… Ako je Draža antifašista onda sam ja fašista”, naveo je Fejzić na Tviteru

Jugoslovenske valsti uhapsile su Dražu Mihailovića 1946. godine i osuđen je na smrtnu kaznu zbog ratnih zločina počinjenih tokom Drugog svjetskog rata. Strijeljan je 17. jula 1946. godine.

I gradonačlenik Podgorice i potpredsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Ivan Vuković komentarisao je to što sveštenik SPC Gojko Perović četničkog vođu Dražu Mihailovića i njegove sljedbenike vidi kao antifašističke borce za slobodu.
“Draža Mihailović, fašistički sluga koji je u smrt poslao na hiljade ljudi samo zato jer su bili druge vjere i nacije, za Gojka Perovića (‘Lijepo lice crkve’ – Vijesti) je antifašista i borac za slobodu. Nadam se da će neko u SPC naći za shodno da se ogradi od ovog bogohuljenja”, naveo je Vuković na Tviteru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *