“Divlja rijeka” podijelila SPP u Sjenici

Pet odbornika Stranke pravde i pomirenja (SPP) zatražilo je zakazivanje hitne sjednice Skupštine opštine Sjenica. Oni su saopštili da će ubuduće samostalno učestvovati u radu opštinskog parlamenta. U obavještenju koje je dostavljeno predsjedniku SO-e Sjenica Rejhanu Kurtoviću navode da će tako biti “sve dok se ne riješi pitanje načelnika Opštinske uprave”


Foto:Snews/ilustracija

Oni navode da je za načelnika u Opštini Sjenica postavljeno lice koje koje nema radni odnos i status službenika u Opštinskoj upravi.

“To lice ne ispunjava uslove za načelnika Opštinske uprave,”navodi se u dopisu.

Zatražili su da im se objasni pitanje “nezakonite smjene načelnika Nusreta Nuhovića” , te slučaj javne nabavke u kojoj je učestvovalo preduzeće “Divlja rijeka” čiji je direktor Nuradin Kurtović, član Opštinskog vijeća Sjenice.

Oni smatraju da je to pitanje “motivisalo Nuradina Kurtovića da podnese inicijativu o smjeni načelnika Opštinske uprave”.

U dopisu se navodi da je smijenjeni načelnik predhodno odbio da dodijeli poslove izvođenja radova kod Učeničkog doma u Sjenici preduzeću “Divlja rijeka” zbog “sukoba interesa”.

Opštinsko vijeće Sjenice je prije nekoliko dana za novog načelnika opštinske uprave imenovalo dipl. pravnika Adnana Ciljevića. Ciljević je predsjednik Mladih SPP Sjenica i predsjednik opštinske izborne komsije.

Hitnu sjednicu SO-e Tutin zatražila je grupa odbornika SPP (5) koju predvodi Fadil Nikšić. Vlast u Sjenici predvodi Stranka pravde i pomirenja sa koalicionim partnerima: SNS, SPS,PS i GG. U opoziciji su SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina i Sandžačka demokratska parija čiji je osnivač Rasim Ljajić.

Foto: Dopis grupe odbornika SPP

Izvor: TT-tim

3 thoughts on ““Divlja rijeka” podijelila SPP u Sjenici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *