Sarajliji opljačkali stan a on poručio: Halal ti bilo, ništa se strašno nije dogodilo, hvala Bogu

“Jučer sam, kad sam došao kući, vidio da je neko bio u mom stanu i poslužio se obućom, još nekim stvarima i novcem”, napisao je vlasnik stana i poručio “Ako ti je trebalo, halal ti bilo”

Screenshot/facebook

Novinaru i uredniku satiričnog portala Šatro.info Harisu Dedoviću je lopov upao i opljačkao stan, a on je to na komičan prokomentarisao i podijelio na društvenim mrežama, upozorivši komšije da pripaze na svoju imovinu.

Iz Dedovićevog stana je odneseno nekoliko pari obuće, novac i lične stvari.

Dedović se oglasio o ovom slučaju, te uputio poruku kradljivcu kroz “Poruku bratu koji je ušao u stan i uzeo šta mu je trebalo”.
Ako ti je trebalo i nisi imao šta da obuješ, halal bile čizme i cipele. One žute čizme ‘kanađanke‘ su ti plaho stare, jer ja i zimi rijetko nosim čizme, pa mi mogu dugo trajati. S druge strane, u voznom su stanju i nisu iznošene previše. Uzmi sprej za impragnaciju pred zimu, napršći dobro. Ima kupit‘ u Dajhmanu. Smeđe cipele su ti fula. Neka čudna nijansa. Teško ćeš nać‘ kaiš za uz njih, ali mogu ono kežual koša preko kaiša. I one su nekoliko puta obuvene, kad sam imao neka gostovanja na TV-u ili nekim konferencijama, napisao je Dedović.

Lopova je zamolio da ne kida vrata od ormara ako bude opet ulazio. Vrata su klizna, pa ih nije bilo potrebe ni ovaj put kidati.
– Što se tiče keša, ako ti je trebalo i to je halal. Razumijem, sve je haos poskupilo. Ja sam to ostavio od nekih dnevnica za odmora, ali nema veze, zaradit će se ako Bog da, pa ću razmijeniti. Američki dolar je skočio pofino, pa pazi da te ne zavrnu u banci ili mjenjačnici po starom kursu. On ti je haman izaš‘o bare-bare s eurima.
Ono što ti ne mogu halaliti je da si vjerovatno ulazio u obući. Ćilimi su mi friško oprani. Ošurio sam se stišćući onu pumpicu dok sam dezinfikovao sve kuda si vjerovatno prošao. Došle mi podlaktice k‘o kod Ronija Kolemana. Doduše nisi ništa isprlj‘o. Hvala ti za to. Nisi vala mor‘o ovoliko razbacano ostavit‘, ali kontam, u brzini je bilo. Uzdravlje. Haris, napisao je.

Dedović je naglasio da se ne srlja sa osudama, jer “ko zna kakva je muka možda natjerala nekoga da hoda navečer i otvara tuđe kuće.”

Izvor: Oslobođenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *