Imamović: Budućem predsjedniku sam donio knjigu “Hronologija zla i neizvjesnosti”

Izbor Vladimira Orlića za predsjednika Skupštine Srbije podržali su, između ostalih, poslanici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke pravde i pomirenja, a protiv su bili poslanici SDA Sandžaka.

Printscreen/ RTS2

“Poslanička grupa Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina neće glasati za predsjednika Parlamenta jer smo mi na suprostavljenim stranama politike,” rekao je narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović učestvujući u raspravi.
On je kazao da je za Bošnjake neprihvatljiva politika negiranja genocida u Srebrenici i politika ugrožavanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.
“Budućem predsjedniku Parlamenta sam donio na poklon knjigu- Hronologija zla i neizvjesnosti- koja na 900 strana govori o zločinima nad Bošnjacima u Sandžaku kako bi bolje proučio i razumio okolnosti u kojima žive Bošnjaci u Srbiji proteklih 30 godina,” rekao je Imamović i dodao da je takav odnos neprihvatljiv za “autentične i legitimne predstavnike Bošnjaka”.

“Ova pitanja je neophodno riješiti kako bi podigli povjerenje Bošnjaka u državu i njene institucije” kazao je Imamović.

Kandidat koga je predložila poslanička grupa “Aleksandar Vučić-Zajedno možemo sve” Vladimir Orlić izabran je za predsjednika Skupštine Republike Srbije. Za njegov izbor glasalo je 154 narodna poslanika, a protiv je bilo 76.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *