Živković: Abazović, Porfirije i Vučić “sramnim ugovorom mogu obrisati stražnjicu”

“Izvinite što ću biti prost, i Abazović i Porfirije i Vučić i sve njihove domaće sluge u izdaji, ovim sramnim ugovorom, moći će samo obrisati stražnjicu“, izjavio je predsjednik Savjeta Građanske inicijative „21. maj“ Miodrag Živković. On kaže da je potpisivanje Temeljnog ugovora bilo očekivano i da su samo naivni mogli misliti da se neće desiti ovaj čin, kako navodi, izdaje nacionalnih interesa.

Ilustracija/screenshot

“Nakon što je danas u tajnosti i daleko od očiju javnosti izdajnički premijer Dritan Abazović potpisao sraman ugovr sa Crkovom Srbije mora nam biti jasno da granice besčašća ne postoje i da je moralno dno potpisnika Ugovora mnogo dublje nego što je iko mogao pomisliti”, kazao je u izjavi za Antenu M Miodrag Živković.

Žali što, nadalje navodi, prije ovog očekivanog čina izdaje nije zvanično uskraćeno povjerenje “izdajničkom premijeru i malenoj grupi njegovih izdajničkih saradnika jer bi imali problem nedostatka legitimiteta za ovakav vid izdaje”.

Živković nadalje ističe da za utjehu može biti činjenica da, kako kaže, ovakav sramni ugovor sa lažnim sadržajem nije potpisan ni sa jednom ozbiljnom državom ili organizacijom nego sa klerošovinističkom sektrom kao okupatorskim oruđem u rukama velikosrpske ekspanzionističke politike.
“Zato ovaj ugovor nije sveto pismo jer ga njegov sadržaj čini lažnim i nepodobnim falsifikatom, sa obiljem neistinitih činjenica i obaveza Crne Gore koje se nikad neće ispuniti ako bude nas koji želimo da sačuvamo ovu zemlju kao nezavisnu, građansku, sekularnu, antufašističku, kao zemlju svih naroda koji u njoj žive”, poručuje Živković.

Važno je, kako ističe, naizgled shvatiti da je zadnji čas da građanska i evropska Crna Gora prestane da trpi ovakvo „mrcvarenje i poniženje“.

Ako tako nastavimo, poručuje Živković, „neće na biti“.

“U ovom teškom trenutku za Crnu Goru i sve nas koji nemamo rezervne domovine, želim poručiti da ništa nije izgubljeno, nema predaje, nego još jače i snažnije djelujemo da sačuvamo Crnu Goru.

Ovo je prilika da se bolje međusobno razumijemo, da budemo bolji i iskreniji prema drugima, jer samo tako možemo spasiti ovu malu zemlju od nestanka“, dodaje Živković.
Kako naglašava, mora najzad prevladati svijest da niko sam nije dovoljan da spasi Crnu Goru iz situacije u kojoj se našla ovom izdajom.

„Samo zajedno i složno možemo dati adekvatan odgovor i vratiti Crnu Goru samoj sebi. Ovu tešku situaciju moramo iskoristiti u svoju korist, svaka kriza traži nova rješenja i nove odgovore, sada je prilika da složno odgovorimo da je ovo naša zemlja, a ne velikosrpska prćija“, navodi Živković.

Živković dodaje da “ako iz ove nesreće koja nas je zadesila izdajom državnog vrha izvučemo prave pouke, Crna Gora će biti vječna, a ako ostanemo pasivni, razjedinjeni, a neki i samodovoljni prijeti nam nestanak i države i crnogoraca kao naroda“.

„Jedinstvo i sloga da branimo Crnu Goru od ovoga do sada neviđnog podlog i perfidnog velikosrpskog nasrtaja su garant pobjede i opstanka Crne Gore. Ako bude tako, izvinite što ću biti prost, i Abazović i Porfirije i Vučić i sve njihove domaće sluge u izdaji, ovim sramnim ugovorom, moći će samo obrisati stražnjicu“, zaključuje Živković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *