Vuksanović-Stanković poručila Vučiću i Dodiku “Taj film gledati neće”

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve potpisan je juče u Podgorici, a potpisali su ga premijer Crne Gore Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije. Klubovi zastupnika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a i DUA-e predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore. Kraj Vlade, novi izbori, poručila je predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković i navela- “Kukavice kukavički i u tajnosti potpisali su sporazum”.

printscren/Hayat

“Evidentno je da se ostvaruje dio agende srpskog sveta kako su zacrtali Vučić i Dodik”, rekla je Vuksanović -Stanković u programu Hayat televizije.

Ona je kazala da na taj način žele da ostvare ideju da republika Srpska, Crna Gora i Srbija budu dio i srpskog sveta i otvorenog Balkana.

“Taj film gledati neće. BiH jedinstvena državna teritorija. Crna Gora je takođe nezavisna država, članica NATO alijanse. Bolje bi bilo Vučiću da se bavi pitanjem Kosova i crkvama na Kosovu i manastirima, možda bi sačuvao Kosovo. Ovako on pokušava kompenzaciju za Kosovo da napravi ovu političku projekciju,” kazala je Draginja Vuksanović-Stanković.

Ona smatra da je “situacija u Crnoj Gori jasna”.

” Ovo je odrađeno kukavički iza leđa građana. Kukavice su i potpisnici i oni koji su naredbodavci svega ovoga. Vlada Dritana Abazovića je završila karijeru. On je završio političku karijeru. Idemo na izbore i nova Vlada će pokrenuti pravnu proceduru poništenja ovakvog pravnog posla, jer on je suprotan Ustavu i mnogim zakonskim propisima i kao takav ne može da proizvodi pravno dejstvo,” poručila je predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković.

Klubovi zastupnika DPS-a, SDP-LP-a, SD-a i DUA-e predali su u skupštinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *