Čanak: Abazovića treba spriječiti da pobjegne

“Čim više ne bude predsjednik Vlade, on će pokušati da pobjegne tamo gdje je sklonio pare, koje su mu obećane,” kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine, Nenad Čanak i ističe “da je potpisivanje ugovora Vlade Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom udaljavanje od procesa evropskih integracija po standardima srpske agenture”.

“Proruska struja u Srbiji ima veliki interes za nestankom Crne Gore. Golim okom je vidljivo da je ovaj čin potpisivanja ugovora sa Crkvom Srbije udaljavanje sa evropskog puta, baš kao što je Srbija posljednjih godina, zaklinjući se u evropske integracije kao glavni interes vlade, postigla da je prvi put u istoriji podrška EU pala ispod pedeset odsto. Osamdeset odsto ljudi u Srbiji vjeruje da je njen najveći spoljnotrgovinski partner Rusija a ne Evropska unija. Permanentno ispiranje mozga je standard srpske agenture koji slijedi ovaj mladić, koji nezasluženo obavlja funkciju premijera Crne Gore”, kazao je Čanak.

Dodaje da Abazovića treba spriječiti da pobjegne.

“Ne dajte mu da pobjegne! Čim više ne bude predsjednik Vlade, on će pokušati da pobjegne tamo gdje je sklonio pare, koje su mu obećane. Činjenica je da oni koji su ga platili da izda Crnu Goru, njega preziru isto kao i oni koje je izdao. Izdajice niko ne poštuje a najmanje oni za čije interese to radi. Dritan Abazović je izdao put za koji se zalaže većina građana Crne Gore”, istakao je Čanak.

Podsjeća i da je Srbija pukla kao građanska država onog momenta kad je vjeronauka uvedena u škole.

“Onog momenta kad popovi uđu u škole i vojsku u sekularnoj državi, ta država više nije sekularna, i to je ono što čeka Crnu Goru, ako se ne bude suprotstavila”, zaključuje Čanak.

Izvor:CdM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *