Kurti : Ja sam premijer nade i napretka, Srbija ima predsjednika straha i prijetnji

Premijer Kosova Aljbin Kurti govorio je o “čudnim” izjavama srpskog predsjednika, piše Koha.net

Foto: Koha.net

“Beograd, kada govori o nasilju i ubistvima, govori o sebi, a ne o Kosovu”, rekao je premijer Kosova Aljbin Kurti komantarišući izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se na Kosovu pripremaju likvidacije Srba na sjeveru

Prema njegovim rečima, u ime Kosova govore samo institucije Kosova.

Kurti je kazao da je on “premijer nade i napretka, dok Srbija ima predsjednika straha i prijetnje”.

“Kada govore o nasilju, kada govore o ubistvu, govore o sebi, govore o svojoj mašti, razmišljanjima i planovima, ne govore o našoj Republici. Za našu Republiku govori Vlada Republike Kosovo, govore institucije naše države,” rekao je Kurti i dodao da bi “1. avgust bio potpuno miran i bio bi to prvi radni dan u sedmici osmog mjeseca u godini”.

“Ali su 31. jula te barikade podigli ljudi koji su podsticali, planirali, pripremali i finansirali nelegalne strukture koje su postale kriminalne bande na ulicama na sjeveru Kosova. Dakle, kada pričaju, ne govore o nama, već govore o sebi,” kazao je Kutrti i poručio: ” Mi smo za mir, za sigurnost, za dugoročnu stabilnost i treba da sa našom državom zaštitimo ne samo suverenitet i teritorijalni integritet, već i demokratiju, ustavnost i vladavinu prava”.

“Nikada ne zaborivite, napredujemo”, rekao je Kurti.

Izvor: Koha.net/TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *