Glasovi iz Brisela: Najavljeno Vučićevo “najvažnije obraćanje javnosti”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Brisela je zakazao sastanak sa Srbima sa Kosova. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar petković najavio je Vučićevo “najvažnije obraćanje javnosti”

Izvor: Predsjedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je iz Brisela sastanak sa Srbima sa Kosova koji će se održati u nedelju u 11 sati u Palati “Srbija” u Beogradu, saznaje Kurir.

Na sastanak su pozvani svi politički i institucionalni predstavnici Srba sa Kosova, čelnici Srpske liste, svi srpski gradonačelnici, načelnici okruga, direktori bolnica.

Da li je ovo znak da su stvari u Briselu krenule po zlu, saznaćemo uskoro, konsatuje Kurir.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kratko se obratio novinarima nakon pregovora u Briselu i istakao da se delegacija Srbije danas borila za mir, kao i da će se predsednik Aleksandar Vučić sutra obratiti javnosti, po povratku u Beograd, prenose Novosti.

Petković je dodao i da se danas niko iz srpske delegacije neće obraćati, kao i da će predsednik Vučić još neko vreme ostati u Briselu.

“Ono što je važno, to je da smo se borili za mir, stabilnost, kompromisna rešenja i zato će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati još izvesno vreme u Briselu”, rekao je Petković.

Predsednik Srbije će se sutra, po povratku u Beograd, popodne ili uveče obratiti javnosti, što će biti jedno od njegovih najvažnijih obraćanja javnosti, rekao je novinarima direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Agencije/mediji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *