Ponoš zadržan dva sata, BIA se nije pojavila

Ponoš ističe da je ovo prvi put da mu se nešto tako dešava na bilo kojoj granici u svijetu

Foto: Nova.rs

Osnivač pokreta Srbija Centar i kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima Zdravko Ponoš je danas oko 17 časova zadržan sa porodicom na graničnom prijelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju, saznaje Nova.rs.

Njemu je zabranjen ulazak u zemlju dok sa njim razgovor ne obave pripadnici Bezbjednosno informativne agencije (BIA).

Šef stanice granične policije je Ponošu rekao da ne može da uđe u zemlju pošto je radio u sektoru bezbjednosti i da moraju nekome da jave kako bi ga propustili.

Ponoš kaže da su mu na granici rekli da su ti ljudi službenici BIA koji treba da stignu iz lokalnog sjedišta koje pokriva taj dio Srbije.

On ističe da je ovo prvi put da mu se nešto tako dešava na bilo kojoj granici u svijetu i da trenutno sa porodicom sjedi u automobilu na granici i čeka pripadnike BIA.

Ponoš zadržan dva sata, BIA se nije pojavila

Ponoš je za portal Nova.rs rekao da se na kraju nisu pojavili pripadnici Bezbjednosno informativne agencije (BIA).

„BIA se na kraju nije pojavila nego su mi vratili dokumenta i rekli su mi da sam slobodan. Ja sam tražio da mi daju neki papir na osnovu čega su me zadržali skoro dva sata, na šta su mi oni na to rekli da ne mogu“, izjavio je Ponoš
Na njegovo pitanje službenicima na granici da li na kraju dolaze pripadnici BIA ili su odustali, Ponošu je odgovoreno da ne mogu to da mu kažu.

“Šta god da su planirali, verovatno je na sam razvoj događaja uticalo to što se ovo odmah pojavilo u medijima”, zaključio je Ponoš
Izvor: Nova.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *