Ponoš poručio Vučiću: To časni muškarci ne rade, ti cmizdriš…

„Hoću (predsjedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da poručim: Ne diraj mi porodicu. Ti cmizdriš kad ti neko pomene člana porodice, a dozvoljavaš da se ovo radi“, naveo je Zdravko Ponoš, osnivač pokreta Srbija Centar i kandidat na ovogodišnjim predsjedničkim izborima, povodom jučerašnjeg zadržavanja njegove porodice i njega na graničnom prijelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju

Screenshot

On je na konferenciji za novinare u središtu pokreta istakao da ga ni maltretiranje supruge i djeteta neće obeshrabriti, prenosi list Danas.

„Hoću (predsjedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da poručim: Ne diraj mi porodicu. Ti cmizdriš kad ti neko pomene člana porodice, a dozvoljavaš da se ovo radi“, naveo je Ponoš.

Dodao je da „prije vjeruje da je to neko od njegovih potčinjenih, ali će neko morati da odgovara“.

Ponoš je naveo da se otvaraju pitanja, za početak ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, šefu granične policije Mileti Jandriću i šefu unutrašnje kontrole MUP i to po kom osnovu su dokumenta uzeta i spriječen ulazak u zemlju, šta se pojavilo na ekranu policajcu kad je unio pasoš u sistem zatim mi oduzme dokumeta i pita kako mi se zove otac, kome je javio i ko je izdao naređenej da bude zadržan, ko je šefu policijske smjene rekao da će doći BIA, po kom osnovu je taj postupak urađen za njegovu suprugu i dijete”, prenosi Danas.

Pitao je direktora BIA Gašića –  “Da li smo moja morodica i ja pod obradom BIA i po kom osnovu. Da li je on doneo odluku u mom slučaju i da li je BIA tražila od granične policije da nas zadrži”.

“Ako sam pod obradom BIA i ako imaju potrebu da obave razgovor s amnom zašto to nisu radili na neki drugi način, došli na stan ili na neki drugi način. Pitanje za direktora carine je šta je bila sumnja zbog koje je izvršena detaljna carinska provjera kola i zašto je to cariniku policajac naredio. Da li je to uobičajena procedura. Očigledno da carinik nije to uradio samostalno. Pitanje za zaštinika građana – da li je čuo za ovo i da li smatra ima posla za njega ,”pitao je Ponoš.

Prema njegovim riječima zabrinajavjuće je to što je šef policijske smjene izgledao potpuno uvjeren da radi ispravnu stvar kada mi je rekoa da ima obavezu da izvještava o ulasku u zemlju ljudi Ponoševog profila.

On je naveo da ovakav tretman doživljavaju opozicioni političari u nekim drugim dijeloviam svijeta, Africi, dijelovima Latinske Amerike i nekim zemljama bivšeg Sovjetkog saveza.

“Da li me je to snašlo jer sam političar i što sam bio načelnik Generalštaba i da li bi to bilo da sam običan penzioner,” zapitao se Ponoš.

On je naveo da ima elementa za obraćenje Ustavnom sudu, unutrašnjoj kontroli policije je jer je “očigledno sistem zloupotrijebljen”.

Ponoš je u četvrtak popodne oko 17 časova zadržan sa porodicom na graničnom prijelazu Batrovci prilikom povratka u Srbiju.

Ulazak u zemlju mu je bio zabranjen dok sa njim, kako mu je rečeno, razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA).

Izvor: Danas/TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *