Vučić mu ne bi dozvolio da pravi od policije sprdnju. Prošla ratna opasnost…

Ponoš je na svom Tviter nalogu odgovorio na Vulinovo saopštenje

Screenshot/ilustracija

„Ovo nije saopštenje JUL-a, ovo je saopštenje na zvaničnom sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova R. Srbije. Dobro je! Sad bar znamo da nema nikakve ratne opasnosti. Jer da ima, čak ni Vučić ovakav kakav je, ne bi dozvolio da se od policije pravi sprdnja“, napisao je na Twitteru osnivač pokreta Srbija Centar Zdravko Ponoš odgovorajući ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na tvrdnju da su ga na granici zamjenili sa pevačem krajških pesama.

http://

Ministar unutrašnjih poslova Aleksadanr Vulin rekao je da je Ponoš na graničnom prijelazu Batrovci bio zaustavljen uz još 15 vozila i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, a da su policija i carina postupili po zakonu iako su pogrešno pomislili da je Ponoš pjevač izvornih krajiških pjesama.

„Kada je u četvrtak, vraćajući se sa ljetovanja u Hrvatskoj, uz još 15 vozila zaustavljen i podvrgnut redovnom carinskom pregledu, gospodin Ponoš se ponovo žalio i tražio da se prema njemu ne postupa kao i prema svakom drugom građaninu Srbije. Policajac koji ga je ljubazno zamolio da pokaže dokumenta i sačeka dok se ne završi kontrola, nakon Ponoševih protesta, pozvao je starješinu i pitao ga da li da bez kontrole, kako je Ponoš tražio, propusti lice koje je prepoznao iz javnosti, ali nije znao da je u pitanju poznati političar.

Starješina je pripadniku Uprave granične policije dao jedino mogući odgovor i rekao da je zakon isti za sve, pa i za lica sa estrade (pogrešno misleći da je gospodin Ponoš pjevač izvornih krajiških pjesama)“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

On je dodao da su policija i carina postupili po zakonu i izvršili „ne baš, temeljan pregled“.

Prema njegovim riječima, Ponoš je tražio da i nakon provjere ostane na graničnom prelazu, ali da su ga carinici i policija pustili da nastavi sa putovanjem.

„Niti je Ponoš važan, niti MUP zna da on dolazi sa hrvatskog primorja, niti je na bilo kom našem spisku. Da jeste, bio bi pretresen i zaustavljen i kada je izlazio iz Srbije, a ne samo kada se vratio sa hrvatskog primorja, na koje većina njegovih kolega, zbog tajnih optužnica raspisanih zbog odbrane Srba tokom građanskog rata devedesetih, ionako ne smije da ode“, rekao je Vulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *