Džudžo: Bošnjaci mogu da nauče, pozdravljam izjavu Ragmi Mustafe

Pozdravljam izjavu predsjednika Albanskog nacionalnoh savjeta Ragmi Mustafe o rješenju statusa Albanaca Preševske doline, rekao je Esad Džudžo predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS) i bivši predsjednik BNV . On smatra da je – ” Danas dobra prilika da se svi sandžački politički predstavnici ujedine oko rješenja statusa Sandžaka, kao moderne evropske regionalne samouprave”

Esad Džudžo predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS) i bivši predsjednik BNV kaže da je – “Danas dobra prilika da se svi sandžački politički predstavnici ujedine oko rješenja statusa Sandžaka, kao moderne evropske regionalne samouprave”

“Otvaranje konzulata BiH u Novom Pazaru, kao i prestojeći izbori za BNV i popis stanovništva, su dodatni pozitivan kontekst i dobra prilika za postizanje neophodnog konsenzusa. Tome treba dodati, za Bošnjake, važne izbore u BiH u oktobru,” kaže Džudžo.

Komentarišući izjavu predsjednika Nacionalnog savjeta Albanaca Ragmi Mustafe “da nema razloga da Albanci Preševske doline imaju manje slobode i prava od Srba sa sjevera Kosova,” koju je dao u kontekstu pregovora Beograda i Prištine, 18. avgusta, Esad Džudžo kaže da – “Bošnjaci mogu mnogo da nauče od Albanaca Preševske doline.”

“U tom smislu pozdravljam izjavu Ragmi Mustafe o rješenju statusa albanske manjine u tom dijelu Srbije”, kazao je Džudžo.

TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *