FK Novi Pazar “hit” Super lige: Nastavljamo sjajnu priču

Predsednika Ismeta Kurtanovića već nazivaju najuspešnijim prvim čovekom kluba u istoriji

Foto: FK Novi Pazar/facebook

Novi Pazar je nanizao pet pobjeda, a navijači ovog kluba sa ponosom gledaju tabelu. Ispred je jedino aktuelni šampion Crvena zvezda. “Plavima” u leđa gledaju Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, timovi koji su u predsezoni važili za favorite i glavne konkurente crveno-bijelima.

Predsjednik kluba Ismet Kurtanović, kojeg već sad nazivaju “najuspješnijim čovjekom kluba” u historiji kaže da mu to u posljednje vrijeme često govore u Beogradu, Pazaru i Tutinu. Ističe “da bez Rasima Ljajića ništa od ovog ne bi bilo”.

” On je pokrenuo čitavu priču, u pitanju je vizionar koji je postavio temelje ovog uspjeha. Mi smo tu da zajedno sa njim pomognemo i da nastavimo ovu sjajnu priču u istom pravcu”, kaže ovaj uspješni privrednik u izjavi za sportske.net.

Navodi da su mnogi su vrteli glavom kada je prije par godina, došavši na čelo Novog Pazara najavio historijski plasman u Evropu.

“Prve dvije godine su bile teške, trebalo je stabilizovati klub koji smo iz UPPR (unapred pripremljen plan reorganizacije), što je praktično posljednji korak ka stečaju, uspjeli da podignemo na sadašnji nivo. U ovom trenutku FK Novi Pazar je finansijski stabilan klub, dobro organizovan, ali ne zadovoljavamo se trenutnim uspehom, možemo bolje”.

On ističe da uspeh pripada u velikoj meri treneru i njegovom stručnom štabu, kao i Emiru Bihorcu, direktoru kluba.

“Infrastruktura je među najboljima u Srbiji, usudio bih se da kažem da smo u tom segmentu među prva tri kluba. I ovo su grad Novi Pazar, klub i Rasim Ljajić stvorili tokom prethodnih godina, čime su obezbijeđeni uslovi za produkciju igrača iz sopstvene fudbalske škole”, objašnjava Kurtanović.

Foto: FK Novi Pazar/facebook

Klub danas nema dugove, ima preduslove, i finansijske, i po kvalitetu tima, za toliko željeni plasman u Evropu.

U beogradskim klubovima ima dosta mladih Pazaraca?

Kurtanović se nada da će veći broj mladih igrača odlučiti da ostane u Novi Pazar .

Navodi da je –“Problem su nestrpljivost i ponekad nerealne ambicije roditelja”.

“Žele sve i odmah, u djeci vide priliku za zaradu. Porede mlade igrače sa Ronaldom i Mesijem. To su naša djeca, volimo ih, nemamo ništa protiv roditelja, ali odsustvo realnosti najviše škodi samim klincima. Razumijem i pristrasnost roditelja, to je sasvim normalno, ali to nije put ka uspjehu. Plaćaju i treninge, stan i hranu, ulažu ogroman novac i na kraju se ne desi ništa. Bolje je da ostanu u svom gradu, rade u našoj školi, dovodimo ozbiljne trenere za mlađe kategorije, napredujemo u stvaranju igrača,” poručuje Kurtanović.

Kada su u pitanju naredni mečevi napominje da u Novi Pazar dolazi Crvena Zvezda, ali prije toga igraju se mečevi sa Spartakom i Radničkim iz Kragujevca.

“Kao predsednik uvek mislim da možemo bolje. Očekujem maksimalnih šest bodova. Nakon toga dolazi nam Crvena zvezda i pokušaćemo da ostanemo neporaženi”, dodao je prvi čovek najvećeg iznenađenja u Super ligi.

Sponzor FK Novi Pazar je kompanija AdmiralBet koja je ponosna na rezultate kluba i vjeruje da će ova saradnja doprinijeti još boljim rezultatima i istorijskom plasmanu kluba u evrokupove!, pišu sportske.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *