U Italiji ubijen i spaljen 40-godišnji muškarac sa Kosova

Šta su vidjeli stanovnici u blizini mjesta zločina

Italijanski mediji otkrili su nove detalje o ubistvu 40-godišnjeg muškarca sa Kosova, čije je tijelo pronađeno spaljeno u automobilu u pokrajini Breše. Sumnja se da je žrtva bila umiješana u trgovinu drogom.

Kako piše  “Lastampa.it”, prenosi Express, mještani tog područja vidjeli su vozilo kako dolazi velikom brzinom gdje su se odmah vidjeli plamen i crni dim.

Vjeruje se da je muškarac sa Kosova ubijen na drugom mjestu i da je dovezen automobilom  “rendž rover”. Pronađen je spaljen u prtljažniku automobila. Kako prenose italijanski mediji, ovaj automobil je bio u vlasništvu 34-godišnjaka takođe muškarca sa Kosova, koji nije prijavio krađu svog automobila.

Četrdesetogodišnjak je dugo živio na području Breše. Kako prenosi La Stampa, javno tužilaštvo Breše pokrenulo je postupak, protiv javnosti još nepoznatih osoba, za namjerno ubistvo.

Istražitelji su od početka svoje istrage fokusirali na oblasti kriminala, posebno na trgovinu drogom. Juče je u kasnim večernjim satima saslušan vlasnik Range Rovera, 34-godišnji  muškarac sa Kosova, protiv kojeg se trenutno ne vodi istraga.

Područje gdje se zločin dogodio također su dronom nadzirali italijanski karabinjeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *