Kamberi nakon prijetnji u Skupštini Srbije: “Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno”

Jedini albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi ukazao je da mu je hapšenjem ili izbacivanjem pretila potpredsjednica Skupštine Srbije Snežana Paunović, ujedno i poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS)

printscreen

Kamberi na Fejsbuku ukazuje da je ova projetnja uslijedila nakon njegovog prethodnog govora o Kosovu u Skupštini Srbije.

Kamberi navodi da će “Sa mnom ili bez mene zemlja nastaviti da se okreće”, “Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno”.

“Ako smo pogriješili sa puštanjem Aljbina Kurtija iz zatvora, nemojmo pogriješiti što nismo uhapsili Šaipa Kamberija”, izjavila je juče, na sjednici parlamenta na kojoj se raspravljalo o dijalogu Kosova i Srbije, poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) , Snežana Paunović.

„Ako to nije moguće, pomerićemo ga odavde“, rekla je ona.

Predložio je moje hapšenje jer sam dan ranije, tokom svog govora o Kosovu, istakao neophodnost vođenja politike sa realnim ambicijama”, napisao je Kamberi.

Dalje, Kamberi je naglasio da ako u Skupštini Srbije govorite istinu o Kosovu, prijete da će vas spaliti na lomači.

Gospođa Paunović želi da uhapsi poslanika koji na sjednici parlamenta, koristeći slobodu mišljenja i izražavanja – tu slobodu “garantuje” Zakon o Skupštini – oko tačke dnevnog reda kojom se zahtjeva vođenje politike suočavanje sa stvarnošću. Kada je Kosovo u pitanju, uzela je maha inkvizicija u Srbiji koja one koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije. Danas je ova inkvizicija postala i parlamentarna”, naglasio je Kamberi.

„Žao mi je zbog njihove tvrdoglavosti u odbacivanju realnosti o Kosovu. Srpska politika prema Kosovu i dalje ostaje dogmatična i nerealna. Istina može biti gorka, ali je ne smijete poricati. Sa mnom ili bez mene “zemlja će nastaviti da se okreće”. Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno“, rekao je on.

http://

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *