Zukorlić o LGBT zajednici: Sa mog aspekta to je grijeh, ne podržavam…

Evropa ima neke dobre tekovine, ali i tekovine koje su problematične

printscreen/Usame Zukorlić

Učestvujući u emisij “Beogradski strateški dijelog” lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je kazao da njegova stranka nema svoj stav o Evroprajdu, te da su neki stavovi koji su se čuli od pojedinaca iz “naše stranke njihovi lični stavovi”.

Istakao je da je lično protiv bilo kakvog nasilja, ali i da je greška onih koji baštine vrijednosti porodice što ne sučeljavaju stavove i ne razgovaraju o toj temi.

“Lično ne podržavam to da se seksualnost ističe na ulici . Nebitno da to radi ko je gej ili strejd. Sada kada bi se ‘strejdovci’ okupili i da prave neku paradu prava na seksualni odnos muškarca i žene ja to isto ne bi podržao. Vjerujem da treba ulicu i djecu kaja borave na ulici zaštititi nekih scena . Generalno ja nisam za bilo kakvu vrstu parade gdje se seksualnost demonstrira na ulici,” rekao je Zukorlić.

Kazao je da mnogi tvrde da je to ‘bolest’.

” To nije bolest, to nije ni naučno dokazano . Sa mog aspekta to je grijeh . To mogu da kažem u Beogradu, Njujorku, Briselu. Međutim, homoseksualnost postoji dok postoji pisana historija i to ako misli neko da ukine grdno se vara,” rekao je Zukorlić.

Kazao je da Evropa ima neke dobre tekovine, ali i tekovine koje su problematične.

Rekao je da je upitno da li Evropa treba da nameće te svoje vrijednosti.

“Zašto je važno da te vrijednosti Amsterdama budu u Novom Pazaru ili Beogradu,” zapitao se Zukorlić

TT-tim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *