U Ukrajini stradao 29-godišnji Zagrebčanin: Planirani odlazak kući stalno je odgađao

Perspektivni mladi čovjek iz Zagreba, poznat domaćim sportašima i rekreativcima kao lični trener fitnesa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitarni materijal za ukrajinske borce.

Foto: Andro Fabijanić/facebook

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, koji je humanitarnim radom aktivno pomagao ukrajinskim porodicama i braniteljima poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine ovog utorka prilikom dostave pomoći, javlja Novi list, a tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene porodice.

Vozilo u kojem je bio Fabijanić naletjelo je na minu i pritom je ranjeno još mladićevih ukrajinskih kolega. Fabijanić je imao kupljenu kartu za Hrvatsku i jučer se trebao vratiti, piše Novi list.

Fabijanić je radio za udrugu Za heroje iz Dnjipropetrovska, koja je dostavljala medicinsku pomoć za branitelje. Fabijanić je pomagao i u evakuaciji porodici iz Ukrajine u Europu.

Neke od njih je uspješno prebacio u Hrvatsku. Planirani odlazak u Zagreb je stalno odgađao, a sve više se bavio humanitarnim radom i pomaganjem unesrećenim Ukrajincima.

Prijatelji poginulog 29-godišnjaka od njega se opraštaju na društvenim mrežama.

“Tvoje srce i hrabrost živjet će u našim sjećanjima. Dao si svoj život da spasiš mnoge, a ti živiš u svima njima, zbogom Andro”, napisala je na Facebooku prijateljica stradalog 29-godišnjaka.

“Otišao si prerano prijatelju dragi… Otišao si radeći ono u što si vjerovao. Slijedio si svoje srce, pomagao drugima, dajući samo ljubav i mir. Da barem mogu još jednom ući u našu dvoranu i pozdraviti te… Znam, negdje gore među anđelima ti ćeš nastaviti svoje putovanje, a tvoje svjetlo će zauvijek ostati oko nas, sjajno, blistavo i blagoslovljeno. Neka ti je vječni mir i ljubav”, napisala je na Facebooku prijateljica humanitarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *