Čanak: Evropska unija ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu

Složio se s tvrdnjom da su se Srbi, prema scenama iz starijih filmova, krenuli tri puta ljubiti tek oko 1982.

printscreen/HRT

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da Evropska unija ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu. On je kazao da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi “ima kršćanstva koliko i seksa u braku”. Za ulazak Rusa u srpsko društvo krivi bivšeg predsjednika Borisa Tadića i smatra da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić trenutno ima dvije opcije. “Kosovo je najveća srpska prevara”, rekao je Čanak u emisiji Nedjeljom u 2 (HRT)

 

Složio se s tvrdnjom da su se Srbi, prema scenama iz starijih filmova, krenuli tri puta ljubiti tek oko 1982. Kazao je da je tako jer je to ruski, ne srpski običaj, te da “ruska agentura radi na tome da Srbija bude ‘fantazmagorija’ srpskog naroda”.

“Novci su ulagani u priču o Srbiji kao nepotopivom nosaču aviona Rusije. EU ulaže u Srbiju, a Rusija u propagandu. Niko ne primjećuje da je zastava EU-a na svakoj drugoj investiciji u Srbiji. Ali svi primjećuju huligane i kriminalce na ulicama koji viču ‘Ko je protiv Rusije, taj je protiv Srbije'”, rekao je Čanak.

Rusku federaciju na čelu s Vladimirom Putinom nazvao je “Trećim Reichom 21. stoljeća”

Radi se, kaže, o “zločincima koji imaju pretenzije prema drugim državama i asimiliraju druge narode pod izgovorom ‘rasne čistoće’. A to im, kao i uvijek dosad, služi za obračun s neistomišljenicima”. Čanak dodaje kako je “javna tajna da Rusi u Srbiji financiraju desničarske grupacije, Crkva Srbije je ispostava moskovske Crkve”.

“U Srpskoj pravoslavnoj crkvi ima kršćanstva koliko i seksa u braku”

“Kad se Crkva prestane baviti politikom ja ću se prestati baviti Crkvom”, rekao je Čanak, inače osobni prijatelj patrijarha Porfirija. Smatra da je ono što se Porfiriju dogodilo poražavajuće, te ističe kako ga nikada nije vidio kao čovjeka koji bi pristao na takvu manipulaciju.

“Kakva je to promocija kršćanskih vrijednosti postavljanjem žilet žice” zapitao se.

Izjavio je da “u Srpskoj pravoslavnoj crkvi ima kršćanstva koliko i seksa u braku – intervali su kraći, a licemjerje veće”.

On kaže kako je kršćanstvo “praktički isparilo” i Srpska pravoslavna crkva više nije kršćanska. Kristove riječi, kaže, tumače heretički, ‘etnofiletiumom’ – “ne možeš biti Srbin ako nisi zatucana klerikalna budala” kaže Čanak. Smatra kako je u posljednjih 20 godina, od uvođenja vjeronauka u škole, obrazovni sistem “odnjegovao ove koji danas jurišaju na policiju”.

Vučić ima dvije opcije

Za ulazak Rusa u srpsko društvo krivi bivšeg predsjednika Borisa Tadića koji je naftnu industriju predao u ruke Gazpromu, čime su Rusi “dobili kanal za plaćanje ološi i bandita.”

Smatra kako Aleksandar Vučić trenutno ima dvije opcije; može se okrenuti Zapadu, “pa ga Rusi ubiju, a druga je da se okrene Rusiji – pa da ga Rusi ubiju”.

“Kad jednom uhvate Srbiju s obje šake, Vučić postaje nepouzdan. Zašto bi oni držali nekog autentičnog, ako sami sebi mogu dovesti drugog poput Boška Obradovića koji je na daljinski upravljač iz Moskve”, kaže Čanak.

Objasnio je kako je prema njemu jedini način da dođe do promijene odustajanje od dogovorne politike i uranjanje u autentičnost, poput Njemačke.

“Kosovo je najveća srpska prevara”

Za Vučića je rekao da je šahist koji igra sa svim figurama te da “zna što radi” kada u spominjanju Hrvatske ‘nadolijeva ulje na vatru, a izjavio je i da je Kosovo “najveća srpska prevara”.

“Kosovo je nezavisna država koju je priznalo stotinjak drugih zemalja” rekao je, dodajući kako većina građana Kosova ne želi zajednicu sa Srbijom, imaju svoj politički život, a dokaz su pobune građana i ostavke odgovornih nakon slučaja silovane djevojčice. No, kaže kako niko iz vlasti to ne želi reći građanima “jer bi se protiv njih okrenulo biračko tijelo kojemu je mozak ispran 30 godina”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *