“Neću tolerisati Vučićeve ortake” poručio ministar policije Kosova

Napadi na imovinu zbog registracije vozila na tablice RKS, zapaljen automobil i magacin

Foto: Xhelal Svecla/Fb

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla saopštio je da ilegalne srpske strukture nastavljaju da zastrašuju Srbe da ne bi registrovali vozila na tablice RKS, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministar Svecla je na svom Facebook profilu napisao da je danas još jedan srpski službenik Kosovske policije napadnut od nelegalnih struktura, koje su mu zapalile automobil nakon preregistracije na legalne tablice Republike Kosovo. Kosovski ministar je za to optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Nastavljaju se Vučićeve tendencije da zastraši srpske građane koji žive na Kosovu”, istakao je Svecla.

On je dalje naveo da je danas u ranim jutarnjim časovima u selu Grabovac, opština Zvečan, zapaljen i magacin jednom Srbinu nakon što je registrovao automobil svog sina.

“Oba slučaja su otvoreni poziv za borbu protiv institucija Republike Kosovo. Pozivamo Vučića da prestane da podržava nelegalne kriminalne strukture sa njihovim nasilnim i terorističkim aktima nad lojalnim građanima Republike Kosovo”, poručio je kosovski ministar.

Naveo je i da su sve institucije angažovane na rasvetljavanju ovih slučajeva, te da se “neće tolerisati bilo kakvo krivično delo Vučićevih ortaka”.

Nakon tenzija na severu Kosova, 31. jula, posredstvom EU i SAD-a, Kosovo i Srbija su postigli dogovor o ličnim dokumentima, koji je počeo da se primenjuje 1. septembra. Kosovska strana je 1. septembra započela i proces preregistracije automobila sa srpskim registarskim tablicama koje imaju oznake kosovskih gradova na RKS tablice. Međutim, Srbija se s tim ne slaže i traži razgovore i oko tog pitanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *