Bošnjačka stranka: Crnoj Gori je dosta raznih eksperimenata

Usmeni prijedlog za mandatara je neozbiljan, odgovaraju nam vanredni izbori ili proevropska vlada

printscreen/ gradska tv.

Dan nakon završetka pregovora stare parlamentarne većina javnost u Crnoj Gori i dalje ne zna da li će Miodrag Lekić biti mandatar kazao je Adel Omeragić, potparol Bošnjačke stranke gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj TV.

Svjedočili smo, kaže, neozbiljnom pregovaračkom ciklusu, punom uslovnjavanja, ucjena i prijetnji. Usmeni dogovor za prijedlog mandatara je, prema njegovoj ocjeni, neozbiljan.

“Ako želite da podržite nekog kandidata za mandatara zašto to ne saopštiti javno i zašto ne staviti potpis na ime tog kandidata?”, upitao je Omeragić.

Neozbiljno je i neodazivanje pojedinih političkih partija pozivu predsjednika Mila Đukanovića na konsultacije, kao i, kako je rekao, uslovljavanje predsjednika od strane političkih subjekata da bi, ukoliko ne da mandat gospodinu Lekiću, to bio državni udar.

“Smatram da su nam, u situaciji kada imamo političku nestabilnost i političku krizu u Crnoj Gori, potrebna dobra dugoročna rješenja. Nisam siguran da idemo u tom pravcu”, kazao je Omeragić.

Bošnjačkoj stranki bi odgovarali vanredni parlamentarni izbori ali zbog objektivnih okolnosti koje su pred Crnom Gorom, kao što je predstojeća energetska i donekle ekonomska kriza, iz ove partije smatraju da je, kako je rekao, najprije potrebno da se formira jaka proevropska vlada.

“Crnoj Gori je dosta raznih eksperimenata. Ukoliko vi svoju politiku bazirate na tome da se formira bilo kakva vlada samo da se ne bi DPS vratio na vlast smatram da je to promašena priča, dugoročno gledano”, zaključio je Omeragić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *