Ivica Puljić iz New Jorka: Slaga Vučić, a onda nastavi lagati…

Srbija nije napala nijednu suverenu državu, Vučićeva je rečenica koja je izazvala Puljićevu reakciju

Čuveni bh. novinar, dugogodišnji reporter Al Jazeere iz SAD-a Ivica Puljić komentirao je na društvenim mrežama obraćanje srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

“Nevjerojatan bezobrazluk predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za govornicom Opće skupštine Ujedinjenih naroda. “Srbija nije napala nijednu suverenu državu” – slaga Vučić isto kao du se pred njim djeca prvog razreda osnovne škole, a ne svjetski lideri od kojih mu nijedan nije povjerovao.

Onda nastavi lagati:”Srbija nije stavila ni stopu na tuđi teritorij niti je dovela u opasnost teritorijalni integritet bilo koje suverene države. U Srbiji je bilo ko mogao intervenirati ili izvršiti agresiju protiv nas kao što se dogodilo 1998.godine.”

Možda se intervencija dogodila zato što su razni vučići ubijali od Slovenije do Kosova. Možda zato što su ti vučići razarali Vukovar, Dubrovnik, Sarajevo, Mostar, Prijedor, Srebrenicu, kosovska sela i gradove. Možda je zbog toga NATO intervenirao? Možda. Sram vas bilo, poručio je Puljić.

http://

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *