Muratović: U očajanju Abazović se hvata za posljednju slamku

Tvorac najpropalijih političkih projekata u Crnoj Gori dobro je svjestan da je nova, ko zna koja po redu, inicijativa za razrješenje predsjednika ispaljeni ćorak…

“U očajanju, u pauzi između intervjua desničarskim, konzervativnim glasilima, Abazović se hvata za posljednju slamku – koordiniše sa ruskim plaćenicima u Crnoj Gori priču o razrješenju predsjednika države”, rekao je član Izvršnog odbora DPS-a Boris Muratović

Muratović je kaza do nije lako vođi šibicarske politike u Crnoj Gori:”Pošto su mu se obje vlade samourušile, sada je u Sjedinjenim Američkim Državama dobio jasnu poruku da ona treća, koju je isplanirao sa Demokratskim frontom, nema nikakvu podršku”.

“Mada, jasno je da Abazovića naročito tišti to što predsjednik države ima najjači legitimitet u državi, jer iza njega stoji direktna podrška ubjedljive većine građana na izborima. A koliko građana stoji iza Abazovića? Vjerujemo ni svi članovi njegove malobrojne stranke”, dodao je Muratović.

Ističe da jedini koji je smijenjen je premijer u tehničkom mandatu, koji po njegovim riječima ” već neko vrijeme uzurpira funkciju”.

“Tvorac najpropalijih političkih projekata u Crnoj Gori dobro je svjestan da je nova, ko zna koja po redu, inicijativa za razrješenje predsjednika ispaljeni ćorak iz straha od suočavanja sa građanima koje su iznevjerili u protekle dvije godine. Jedini ko je u cijeloj priči smijenjen, u realnosti a ne u snovima, je upravo Abazović, koji već neko vrijeme uzurpira funkciju, svjestan da nakon dva propala pokušaja više nikad neće biti u prilici da se domogne vlasti. Stoga, bezglavo i histerično prihvata svaku političku kombinaciju, iako odlično zna, a naročito nakon boravka u Vašingtonu, da je sve to unaprijed osuđeno na propast”, naveo je Muratović.

I sam priznajući kako je inicijativa neustavna, kako kaže funkcioner DPS, “Abazović je uspio u jednom – izbrisao je sve razlike između URA-e i Demokratskog fronta”.

“Sudbina njegove partije lako bi mogla biti takva da na kraju postanu konstituenti Demokratskog fronta. Ne bi bili ni prvi ni posljednji koji su na taj način utekli od borbe za prelazak cenzusa”, zaključio je Muratović.

Izvor:Pobjeda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *