Rakić o najavi Vučićevog obraćanja: Mogao bi da saopšti da podnosi ostavku

Još iz Njujorka, sa zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, predsjednik Srbije najavio je da će u naredna 72 sata, zbog sve većih pritisaka saopštiti važne informacije javnosti, piše list Danas.

printscreen

Danas navodi da dramatika bude veća, saopšteno je da se predsjednik, zbog dijametralno različitih mišljenja i stavova, kako u javnosti, tako i u najvišem državnom rukovodstvu, u narednim satima i danima neće oglašavati, a da će najkasnije u srijedu objaviti svoj plan i prijedloge kako i kojim putem da Srbija krene dalje.

Sagovornici Danasa slute da će to biti još jedna predstava za javnost i da će Vučić saopštiti da će “poslije dramatičnog promišljanja, donijeti još jednu dramatičnu odluku”.

“Sudeći po fotografijama koje PR služba Aleksandra Vučića postavlja na drustvenim mrežama, jedino što Vučić može dramatično da nam saopšti je da je boršč, tradicionalno rusko i ukrajinsko jelo koje je jeo u Njujorku, bilo hladno. Možda ovog puta u Njujorku nije našao sako od 6000 dolara ili Loro Piano jaknu koju rado nosi, a koja košta kao godišnja plata bibliotekara”, kazala je ovom listu Dragana Rakić, zamjenica šefa poslaničke grupe Demokratske stranke.

Na primjedbu da predsjdnik, ipak, najavljuje donošenje nekih odluka, Rakićeva kaže da druga dramatična vijest koju bi Vučić mogao da saopšti je da podnosi ostavku, ali da za to nije morao da ide čak u Njujork.

“Mogao je to da uradi i u Beogradu. A za sve ovo vrijeme Srbija nema Vladu, iako je lično Vučić kazao da će Vlada biti formirana do kraja jula. Toliko o ozbiljnosti, ovog čovjeka koga još uvek nisam uhvatila da govori istinu”, poručuje Rakićeva.

Danas navodi da je preveliku dozu tajanstvenosti i držanja građana u neizvesnosti pokazala i premijerka Ana Brnabić , nagovještavajući samo da će predsjednik sačekati sa obraćanjem da se ona vrati iz Japana, gdje će prisustvovati državnoj sahrani Šinzo Abea, ubijenog u atentatu.

OPŠIRNIJE O NAJAVAMA JOŠ JEDNOG VUČIĆEVOG HISTORIJSKOG OBRAĆANJA JAVNOSTI : https://www.danas.rs/vesti/politika/o-najavi-jos-jednog-vucicevog-istorijskog-obracanja-javnosti-ako-okrene-ledja-moskvi-srusice-mu-se-rejting/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *