Policajac koji je usmrtio Fadila Koljenovića biće saslušan tokom dana

Radovan Aletić je zajedno sa sada pokojnim Fadilom Koljenovićem juče u ranim jutarnjim satima u naselju Konik po predthodnom dogovoru bacio dvije ručne bombe u dvorite kuće policijskog službenika Mervana Eća. Prema saznanjima Standarda razlog za ovaj incident je raniji sukob Koljenovića sa Ećom sa kojim je praktično bio komšija.

Foto: screenshot/ Fadil Koljenović

Beranac Radovan Aletić, koji se od ranije poznaje sa Koljenovićem je navodno imao zadatak da nabavi bombe.

Po dogovoru njih dvojica su u ranim jutarnjim časovima pod okriljem mraka sa kapuljačama na glavi prišli dvorištu kuće Eća i aktivirali dvije ručne bombe, do kojih je samo jedna eksplodirala i načinila manju materijalnu štetu.

Trenutak dolaska i bacanje bombi zabilježila je nadzorna kamera sa obližnje kuće, što je navodno i dovelo istražitelje do identifikacije počinioca.

Više patrola policije načelu sa inspktorima upućeni su na dobro poznatu adresu Fadila Koljenovića koji je ljetos izašao iz zatvora nakon što je odslužio kaznu zbog prijetnji službenicima policije preko Instagrama.

Čim je primjetio službena vozila policije Koljenović je znao da je otkriven uzeo je pištolj i počeo da puca u pravcu policije. Službenici polcije su odmah uzvratili paljbom i tom prilikom teško ranili Koljenovića koji je ubrzo nakon što stigao u Urgentni blok Kliničkog centra preminuo.

Po nalogu više državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić forenzičari i krim tehničari izuzeli su tragove sa lica mjesta, koji će biti upućeni na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar. Ona je saopštila da će se nakon vještačenja – balističkog, tragova baruta, daljine pucanja izjasnisti o svim okolnostima tog slučaja.

Prema sazanju Standarda službenik policije iz čijeg pištolja je ispaljen smrtonosan hitac biće saslušan utoku dana.

Koljenović koji slovi za bezbjdnosno interesatno lice više puta je hapšen upravo zbo napada i prijatnji službenicima policije. Njegova kuća bila je često meta pretresa jer ga policija često dovodila u vezu sa više krivičnih djela. On je početkom 2021.godine lišen slobode zajedno sa bratom Feratom Koljenovićem zbog sumnje da su prijetili policijskim službenicima.

Naime, oni su 1.1 2021. oko 01.00 sata poslije ponoći, na jednoj društvenoj mreži postavili video objavu na kojem zapisu su uputili više uvreda i ozbiljnih prijetnji po život i tijelo na štetu dva službenika Centra bezbjednosti Podgorica, S.K., rukovodioca Stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata i D.Lj. inspektora u ovoj stanici, te i članova njihovih porodica. Koljenoviću je tada stavljeno na teret krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti zbog čega je i proveo skoro godinu dana u zatvoru.

Fadil Koljenović tereti se za više krivičnih djela među kojima: razbojništvo, provalne krađe, napade na službena lica (u čak šest navrata), nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje lakih i teških tjelesnih povreda, nasilničko ponašanje, ugrožavanje opasnim oružjem…

Izvor: Standard.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *