‘Maligni utjecaj’: Abazović potvrdio, Božoviću uskraćen boravak

Agencija će narednih dana saopštiti koji su razlozi

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović jedan je od 28 stranaca kojima je uskraćen boravak i zabranjen ulazak u zemlju, na osnovu podataka Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu, Dritan Abazović.

“Tačno je da je Božović jedan od onih kojima je zabranjen ulazak u zemlju, a Agencija (ANB) će narednih dana saopštiti koji su bili razlozi za tu odluku”, kazao je Abazović.

On je kazao da im američki partneri u kontinuitetu pomažu s obzirom da u kontekstu globalnih dešavanja “imaju povećan stepen senzitivnosti prema ruskom uticaju”.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je 30. septembra saopštilo da je za 28 stranih državljana, za koje se sumnja da su “nosioci malignog uticaja sprovedenog za interese stranih službi”, uskraćen boravak i zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Zabrana je uslijedila tokom dvodnevne akcije ANB i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koja je rezultirala protjerivanjem šest ruskih diplomata i hapšenjem, pa puštanjem penzionisanog službenika crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor:RSE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *