Vučuć poručio Bošnjacima: Moramo zajedno da pregrmimo ovo

Predsjednik  Srbije Aleksandar Vučić je poručio Bošnjacima da u ovim teškim i nemirnim vremenima treba da budemo jedinstveni, jedni uz druge i zajedno da rešavamo probleme i borimo za prosperitet i zajendički guramo stvari napred

Foto: Sandžak tv/facebook

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, na otvaranju rekonstruisanog puta od Novog Pazara do Tutina  da želi da Bošnjaci imaju što više predstavnika u vladi i svim drugim državnim institucijama – “značajno više nego što Bošnjacima to proporcionalno pripada”.

“Da vi vidite da mi Bošanjke doživaljvamo kao sestre i braću, a ne kao neko strano tijelo protiv kojeg moramo da se borimo”, istakao je Vučić.

Da se osjećate kao svoj na svome i da znate da u Srbma imate braću i prijatelje, poručio je Vučić.

Predsjednik Vučić je poručio Bošnjacima da u ovim teškim i nemirnim vremenima treba da budemo jedinstveni, jedni uz druge i zajedno da rešavamo probleme i borimo za prosperitet i zajendički guramo stvari napred.

Vučić je najavio da će do kraja godine početi gradnja bolnice u Novom Pazaru, kojom će taj grad de fakto dobiti klinički centar.

Naglasio je da će Bošnjaci vidjeti koliko će tek država da uloži u taj dio Srbije.

Vučić je rekao da je sada u vojci Srbije i prvi generala Bošnjak Muharem Fazlić i da želi da Bošnjaci Vojsku Srbije doživaljavaju kao svoju vojsku i da u njoj bude više i Srba i Bošnjaka.

“Dajte da ih imamo više, generala Bošnjaka, kao Fazlića i nije nam problem da imamo u vojsci koliko hoćete Bošnjaka, a u vojsci će biti 25 odsto veća plate”, naveo je Vučić.

“Moramo mir da izgradimo zauvijek, to nije samo mir u bukvalnom smislu riječi, već da se se osjećate dobro bez obzira na naciju i vjeru, da država ima jednak pristup i da neće da pravi razliku po tom pitanju”, poručio je Vučić.

Dodao je da taj mir i to poštovanje moramo da nastavimo da gradimo između sebe.

Foto: Sandžak tv/facebook

Predsjednik Vučić je rekao da je razgovarao sa ambasadorom Turske Aksojem o tome da se dovede jedan veliki investitori u Novi Pazar koji će obezbijediti pristojne plate.

“Želimo da se svi osjećate dobro bez obzira na naciju i vjeru, da država ima jednak pristup i da neće da pravi razliku po tom pitanju. Ne smeta nama kada volite Sarajevo i zato želimo da vam izgradimo put da vas spojimo sa Sarajevom, ali volio bih da ostanete ovdje. Beograd je vaš glavni grad i uvijek ste dobrodošli u Beograd”, naglasio je Vučić.

Daćemo još mnogo toga i izgraditi i uložiti, dodao je Vučić.

“Samo da znamo da smo zauvijek zajedno, i da ćemo i sa svima drugima u regionu, zajednički da gradimo budućnost i u ovim teškim trenucima”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da nikada nije pravio razliku između predstavnika Bošnjaka bez obzira na njihove političke opcije i da se najskuplja škola gradi u Sjenici od 12 miliona evra.

“Moramo zajednički da pregrmimo ovo i izdržimo sve što dolazi iz svijeta i da vidimo kako da idemo napred i povećamo plate i penzije i dovodimo investitore, istakao je Vučić.

Izvor: Tanjug/TT-Tim

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *