Ugljanin poručio: Interesi Bošnjaka obavezuju na jedinstvo

Opstanak Bosne i Hercegovine od vitalnog značaja za Bošnjake Sandžaka, poručioje danas lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin

Foto: printsceen/SDA Sandžaka

On je kazao da je opstanak jedinstvene, cjelovite i suverene Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih građana i naroda, od vitalnog značaja za opstanak Bošnjaka u Sandžaku i svuda u svijetu gdje se oni nalaze.

Bošnjaci predstavljaju najčvršće i najjače vezivno tkivo suverene i jedinstvene Bosne i Hercegovine. Iz tih razloga je velikosrpska politika planirala, organizovala i izvršila genocid nad Bošnjacima kako bi uništila Bosnu i Hercegovinu,” rekao je Ugljanin.

On je dodao da protekli izbori u Bosni i Hercegovini pokazuju da postoje dvije strane i snage.

S jedne strane su one snage koje se bore za očuvanje cjelovite, suverene i nedjeljive BiH, države ravnopravnih građana i naroda, a s druge su oni koji traže pomoć u svijetu da izvrše destrukciju BiH, kazao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao da za Bošnjake Sandžaka izbori za BNV su od posebne važnosti

“Pozivamo sve učesnike na pozitivnu, fer i demokratsku kampanju. Interesi Bošnjaka su zajednički i obavezuju na jedinstvo,” poručio je Ugljanin.

On je kazao da “Bošnjačko nacionalno vijeće odražava jedinstvo bošnjačkog naroda i zato je neophodno stvoriti pozitivnu političku klimu kako bi svi učesnici izbora u skladu sa izbornim rezultatima uzeli učešće u radu Vijeća”.

“SDA Sandžaka podržava listu Bošnjačko jedinstvo, jer ona predstavlja kontinuitet političke ideje na koje je Bošnjačko nacionalno vijeće osnovano,” rekao je Ugljanin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *