Varnice u bivšem jatu: Usame je večiti pubertetlija, sa viškom ambicija i manjkom…

Umjesto što druge lažno optužuje za kriminal pozivamo ga da odgovori otkud višemilionska imovina njegovim najbližim srodnicima

prnitscreen

Stranka pravde i pomirenja (SPP) juče je optužila Samira Tandira i Admira Muratovića za falsifikovanje potpisa podrške listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”. U svom reagovanju Bošnjačko srpski savez, stranka koja je podržala ovu listu oštro je reagovala i poručila -“Jasno da je ovo saopštenje pisao večiti pubertetlija, sa viškom ambicija i manjkom kapaciteta”

“Bošnjačko srpski savez se zalaže za kulturu dijaloga. Ponosni smo što takvima kao što ste vi smetamo. Jasno nam je da je ovo saopćenje pisao vječiti pubertetlija sa viškom ambicija i očiglednim manjkom kapaciteta za bilo šta, panično uplašen da će izgubiti status, privilegije i povlastice koje je prigrabio, a koje nikada svojim radom i zalaganjem nije zaslužio, ime mu je Usame Zukorlić,” navodi se u saopšenju BOSS-a.

“Umjesto što druge lažno optužuje za kriminal pozivamo ga da odgovori otkud višemilionska imovina njegovim najbližim srodnicima? Je li od penzije? Pozivamo ga da napokon javnost upozna zašto je vršio ekshumaciju posmrtnih ostataka rahmetli akademika Muamera Zukorlića? Koje su to laboratorije radile prvobitne analize? Ko je uzeo uzorke? Na koji način? Zašto nisi vjerovao organima Republike Srbije nego si tražio strane supervizore? Umjesto što širiš mržnju pozivamo te da se prvo pomiriš sa svojom braćom i sestrama, koji su zbog tebe i tvojih saradnika morali da napuste svoj rodni grad i da im daš dio nasljedstva od vašeg zajedničkog oca koji im po zakonu i pripada”, saopćeno je, između ostalog, iz  Bošnjačko srpskog saveza.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *