Istraživanje: Ko pobjeđuje u Rožajama

Prema istraživanjma agencije Primus, sprovedenom od 3. do 17. oktobra, ni jedna izborna lista za lokalni parlament u Rožajama nema većinu

Istraživanje je rađeno na uzorku od 1008 ispitanika, a po rezultatima ankete 44,3% bi svoju podršku dalo koaliciji “PRAVA STVAR! Za bolji život Rožaja”, zatim slijedi Bošnjačka stranka sa 43,9% podrške. Stranka Pravde i pomirenja ima podršku 3,8%, GP URA 3,4 %. Koaliciju ” Za budućnost Rožaja” bi glasalo 2,4 %, pokret “Evropa sad!”1,3%, dok su Demokrate na 0,9%.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prema ovom istraživanju je najpopularniji političar u Rožajama, a od lokalnih funkcionera najveće povjerenje građana ima aktuelni predsjednik opštine Rahman Husović.

U 13 od 25 crnogorskih opština, 23. oktobra održavaju se izbori za lokalne vlasti.

Osim u glavnom gradu Podgorici, na birališta će i stanovnici Danilovgrada, Bijelog Polja, Bara, Budve, Tivta, Žabljaka, Kolašina, Pljevalja, Plava, Plužina, Rožaja i Šavnika, kao i nedavno formirane opštine Zeta, nastale izdvajanjem Golubovaca iz Podgorice.

Već tokom naredne godine, Crnu Goru zasigurno očekuju redovni predsjednički izbori, a politički akteri redom najavljuju i mogućnost vanrednog glasanja za Skupštinu Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *