Izbori za BNV: Proglašena “Bošnjačka lista- Esad Džudžo”

Kandidati izborne “Bošnjačke liste- Esad Džudžo” na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća naći će se na izbornom listiću pod rednim brojem 5 (pet)

Foto: Bošnjačka lista

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu “Bošnjačka lista – Esad Dždužo“ za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koji će se održati 13. novembra.

“Od onog momenta, kada sam nakon dugog razmišljanja i konsultacija, odlučio da kandidujem ekspertsku i nestranačku listu, osjećam se kao pobednik. O izbornim rezultatima ne odlučujemo mi, tu odluku doneće građani, ali će ovi izbori biti dobar test koliko biračko tijelo u bošnjačkoj zajednici prepoznaje rezultat kao vrijednost ali i prava i slobode koje smo ostvarili”, rekao je nosilac liste Esad Džudžo nakod donošenja odluke da učestvuje na izborima za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV).

Na listi se nalazi 12 kandidata, a na čelu je Esad Džudžo, bivši predsjednik Vijeća i aktuelni predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka.

Drugi na listi je historičar i univerzitetski profesor Redžep Škrijelj, a treća Ilma Plojović, diplomirani pedagog iz Novog Pazara.

Na četvrtom mjestu je univerzitetski profesor Nazim Manić iz Tutina, na petom Džemail Halilagić , novinar iz Priboja, a na šestom Farisa Fetahović, vaspitačica.

“Prve čestitke na proglašenju Bošnjačke liste od prof.Čedomira Čupića na Sajmu knjiga,” objavio je Džudžo na svom facebook profilu.

Foto: facebooc

RIK je ranije proglasio liste “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“, “Stranka pravde i pomirenja – dr. Misala Pramenković“, “Bošnjačko jedinstvo – dr. Sulejman Ugljanin“ i “Savez za Sandžak i Dobre Bošnjane“, koji predvosi Admir Muratović.

Izbori za članove nacionalnih vijeća nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *