Lista “Bošnjačko jedinstvo- dr Sulejman Ugljanin” se hvali rezultatima iz prošlosti…

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) u svim svojim predhodnim mandatima posebnu pažnju posvećivalo obrazovanju na bosanskom jeziku

Foto: Bošnjačko jedinstvo

Na konferenciji za medije prof. dr Sead Šemsović, kandidat na listi “Bošnjačko jedinstvo-dr Sulejman Ugljanin” za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća kazao je da je Vijeće u svim svojim predhodnim mandatima posebnu pažnju posvećivalo obrazovanju na bosanskom jeziku. Mada to nije kazao, Šemsović je u suštini govorio o rezultatima Bošnjačkog nacionalnog vijeća koji su postignuti u vrijeme mandata Esada Džudža.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

http://

Kandidati koje predvodi bivši predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Esad Džudžo nastupiće na predstojećim izborima pod nazivom “Bošnjačka lista”.

“Mi smo nezavisna i nestranačka lista, koja će učiniti sve da deblokira zaustavljeni proces ostvarivanja prava pripadnika bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji u svim segmentima, a koji se tiču identitarnih pitanja iz četiri oblasti. Prema onome što čujem od ostalih nosioca lista na ovim izborima, dobijam pozitivan eho da je ovo trenutak da poslije 13. novembra napravimo to o čemu pričamo“, rekao je Džudžo koji na izborima nastupa sa sloganom “GARANT REZULTATA”.

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina biće održani 13. novembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *